Δ.Τ :

Μετά από τη σύσκεψη για το Φράγμα του Νεστορίου στο ΥΠΑΑΤ στις 31-5-2020 ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς, κ. Τζηκαλάγιας, δήλωνε πως αποτελεί «ασφαλιστική δικλείδα» η επανεκκίνηση γιατί «αν πηγαίναμε σε ξανά φτου κι απ’ την αρχή επαναδημοπράτηση, θα είχαμε απένταξη του έργου. Αυτό φαίνεται, ότι μετά από όλες τις προσπάθειες που γίνανε, ότι αποτρέπεται οριστικά».

Τελικά το ΥΠΑΑΤ, αφού από το Φεβρουάριο του 2020 δεν προχωρούσε στην υλοποίηση της δικαστικής απόφασης και επί δυόμισι χρόνια ‘’πετούσε χαρταετό’’, στη χθεσινή του ανακοίνωση προκρίνει την επαναδημοπράτηση ως την «ασφαλέστερη λύση με βάση την Α/262/2020 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία αναγνωρίστηκε η διάλυση της εργολαβικής σύμβασης».

Αποφάσισαν δηλαδή να προχωρήσουν σε αυτό που απέκλειαν.

Γιατί επί δυόμισι χρόνια δεν έκαναν τίποτα;

Για να γίνουν νέες μελέτες;

Είναι γνωστό ότι η εταιρία ζητούσε εδώ και 7 χρόνια νέες μελέτες για να αυξήσουν το κόστος και να ανεβάσουν τον προϋπολογισμό του έργου προς δικό της όφελος.

Θα αποκλειστεί η συγκεκριμένη εταιρία από τον νέο διαγωνισμό για το φράγμα του Νεστορίου ή η όλη εξέλιξη είναι ένα “δωράκι” πολλών εκατομμυρίων εις βάρος της Π.Ε Καστοριάς και του αγροτικού της κόσμου;

Ολυμπία Τελιγιορίδου