Δ.Τ :

      Μετά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την τροφοδοσία της περιοχής της

Δυτικής Μακεδονία και ιδιαίτερα της Καστοριάς  με φυσικό αέριο, είναι ξεκάθαρο με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, πως η τύχη της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται στα χέρια ανίκανων και επικίνδυνων να τη διαχειριστούν.

     Με καθυστέρηση τριών χρόνων έως τώρα, για την ολοκλήρωση και την τροφοδοσία των δικτύων με φυσικό αέριο και ύστερα από την ανησυχία που προκλήθηκε σχετικά με τα τελευταία νέα για την αναθεώρηση του δεκαετούς προγράμματος (2021-2031) του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) ξεκίνησαν έντονες συζητήσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η αναθεώρηση αυτή έκανε αναφορά για αλλαγή στο σχεδιασμό σε

σχέση με την τροφοδοσία των περιοχών μας με μεταφερόμενο με φορτηγά υγροποιημένο αέριο LNG από τη Ρεβυθούσα και κατασκευή μεγάλων δεξαμενών για την αποθήκευση του, αντί του φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ που περνά κάτω από τα πόδια μας το οποίο θα είναι σαφώς φθηνότερο και έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την Περιφερειακή αρχή Καρυπίδη.

      Παρόλες τις προ μηνών διαβεβαιώσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μάριο Τσάκα, του κυβερνητικού βουλευτή της Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια και της διοίκησης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ότι καμία

αλλαγή στο σχεδιασμό δεν πρόκειται να γίνει και η περιοχή θα πάρει αέριο από τον ΤΑΡ, διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες πως η ITALGAS η οποία κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΔΕΔΑ, κατέληξε στο να κατασκευάσει τις δεξαμενές για να υποδεχθεί το ακριβότερο μεταφερόμενο LNG.

      Η κυβέρνηση της ΝΔ οφείλει εκτός από εξηγήσεις στους πολίτες της Καστοριάς, να συνεχίσει την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

     Οποιαδήποτε ανατροπή για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων θα βρει καθολική αντίδραση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί απαράδεκτο το πισωγύρισμα του έργου και στηρίζει το χρόνιο αίτημα των πολιτών της Καστοριάς  για σύνδεση με τον αγωγό.

 

                                                                                        Γραφείο Τύπου

                                                                                                        ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Καστοριάς