Σύμφωνα με την ΚΥΑ 36587/10-6-2021 (ΦΕΚ 2476 τ.Β΄), από την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 η επέκταση της Λαϊκής Αγοράς Γρεβενών ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ και συνεπώς όλοι οι εκθέτες μπορούν να επιστρέψουν στις αρχικές τους θέσεις.

 

Ωστόσο, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων ορίστηκε στο ένα (1) μέτρο, και η μη συμμόρφωση εμπεριέχει τον κίνδυνο επιβολής προστίμου ή ακόμη και παύσης λειτουργίας της Λαϊκής από τα ελεγκτικά όργανα.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των υγειονομικών μέτρων που είναι σε ισχύ για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, ο Δήμος Γρεβενών και το Σωματείο Παραγωγών και Επαγγελματιών Λαϊκής Αγοράς Γρεβενών “HΑλληλοβοήθεια” ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΝ ότι:

 

  • είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για τους πωλητές όσο και για τους καταναλωτές
  • είναι υποχρεωτική από όλους η αυστηρή τήρηση των αναγκαίων αποστάσεων
  • είναι υποχρεωτικός ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) τουλάχιστον μία (1) φορά την εβδομάδα για πωλητές και εργαζόμενους στη Λαϊκή Αγορά
  • οι εκθέτες, υποχρεωτικά, θα πρέπει να διαθέτουν απολυμαντικό υγρό για χρήση από το κοινό παρέχοντας επίσης μαζί με τη σακούλα και γάντια μιας χρήσεως. Επιπλέον, θα πρέπει να απολυμαίνουν συχνότατα ταμειακές μηχανές, ζυγιστικά όργανα και χώρους απόθεσης προϊόντων.

 

Η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών καλεί εκ νέου όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να επιδεικνύουν τη δέουσα ατομική και συλλογική ευθύνη για την πιστή τήρηση των απαιτούμενων μέτρων που θα μειώσουν τον κίνδυνο εξάπλωσης της λοίμωξης Covid-19, προστατεύοντας έτσι την Ανθρώπινη Ζωή, τη Δημόσια Υγεία και την Τοπική Οικονομία.

 

 

Γραφείο Τύπου

 Δημάρχου Γρεβενών