Εκλογές: Προκηρύσσονται την Πέμπτη, στήνονται κάλπες 20 Σεπτεμβρίου

τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και αφού την κρατήσει τρεις μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει… εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών ήταν άκαρπες. “Στιγματίστηκαν” από τη… “σφαγή” ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση που αποκαλύπτει τι θα… ζήσουμε.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραδώσει την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε… πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και “φλερτάρει” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά… αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

“Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε” είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Newsroom

Πρόσφατα άρθρα

Τουρισμός για όλους 2024: Εξαργυρώστε τα voucher

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2024 μπορούν οι κάτοχοι της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας του προγράμματος  «Τουρισμός για Όλους 2024» να…

7 ώρες πριν

Σχολεία: Λήξη χρονιάς και πρόγραμμα πανελλαδικών εξετάσεων

Την ερχόμενη Δευτέρα (13.04.24) ανοίγουν τα σχολεία μετά τις μίνι διακοπές του Πάσχα και ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για την…

8 ώρες πριν

Οι ώρες λειτουργίας του πολιτικού γραφείου της Μαρίας Αντωνίου

Γνωστοποιούνται οι ώρες λειτουργίας του πολιτικού γραφείου της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τη διάρκεια…

9 ώρες πριν

Δ.Καστοριάς, Ντολτσό. Από αύριο Τρίτη 7/5/2024 ξεκινούν εργασίες από κούνιες έως Νοσοκομείο. Αλλαγή στην κυκλοφορία οχημάτων.

             Σε εξέλιξη μεγάλες παρεμβάσεις και έργα από τον Δήμο Καστοριάς. Την ελάχιστη υπομονή μας…

1 ημέρα πριν

Αφοί Χατζηγιάννη : Στις 25/5/2024 μια μεγάλη εκδήλωση για τα Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα

Μια πολύ σημαντική ενημερωτική και όχι μόνο εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας στις 25/5/2024 με ενημέρωση για την…

1 ημέρα πριν

Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς την Τρίτη 14/5/2024

Δ.Τ : Σας προσκαλούμε την Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 και ώρα 18:00 να προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Καστοριάς (αίθουσα συνεδριάσεων…

1 ημέρα πριν

Το site χρησιμοποιεί cookies

Δείτε περισσότερα