ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ  ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε

για φόρους και χαράτσια – 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, μετανάστες,

Η αντεργατική επίθεση συνεχίζεται, τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Κανένας πλέον δεν είναι σίγουρος για το τι μισθό, σύνταξη, επίδομα θα πάρει τον επόμενο μήνα, αν θα συνεχίσει να έχει μεροκάματο. Τα βάσανα της εργατικής οικογένειας μεγαλώνουν. Παντού υπάρχει αγανάκτηση, αγωνία, απόγνωση, φόβος για το αύριο.

Το μέλλον της εργατικής τάξης δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να αγκομαχάει για ένα πιάτο φαΐ, για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η επίθεση στους εργαζόμενους είναι ολομέτωπη σε όλη την Ευρώπη. Το κεφάλαιο, η ΕΕ το επόμενο διάστημα θα επιτεθούν με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα στη ζωή, στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!

Η οικονομία τους, το κράτος τους, έχουν σαπίσει, δε διορθώνονται, δεν αλλάζουν με νέες δήθεν προτάσεις καλύτερης διαχείρισής τους. Κάθε νέα διαπραγμάτευση σε φορτώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα.

Στον πόλεμό τους απαντάμε με πόλεμο μέχρι την τελική νίκη

Από την πιο μικρή έως και την πιο μεγάλη μάχη.

Η Συγκυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της Ε.Ε. προχωρά σε νέα επίθεση στη λαϊκή οικογένεια. Αποστέλλει μαζικά μέσω των εφοριών επιστολές σε όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι στη ΔΕΗ το 2011, την ίδια στιγμή που με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φορτώνει νέα βάρη στις λαϊκές οικογένειες.

Επιδιώκει να συγκεντρώσει έσοδα από τα λαϊκά στρώματα, να τα δώσει στην πλουτοκρατία για να τροφοδοτηθεί εκ νέου η καπιταλιστική ανάπτυξη, ενώ οι εργαζόμενοι θα ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Η Λαϊκή Επιτροπή Καστοριάς καλεί τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να συνεχίσουμε την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Δώσαμε το προηγούμενο διάστημα μάχες με την παράδοση στο κατάστημα της ΔΕΗ, δηλώσεων άρνησης πληρωμής του χαρατσιού καθώς και των αποδείξεων που πληρώθηκαν σε τραπεζικά μηχανήματα για την εξόφληση του ποσού για το ρεύμα. Σήμερα, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ καλώντας τους εφοριακούς υπαλλήλους να μην αναγνωρίσουν τα απειλητικά εντάλματα πληρωμής για το χαράτσι, τα οποία από την ΔΕΗ πήγαν στην εφορία. Τους καλούμε να κάνουν πράξη το σύνθημα:

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ

Η αγανάκτηση για την φοροληστεία πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα πρώτα από όλα στους χώρους δουλειάς με μαζικοποίηση των σωματείων, αλλά και στις γειτονιές με όλες τις μορφές και με δυνάμωμα της αλληλεγγύης.

Αυτό που μας ταιριάζει είναι ο αγώνας με προοπτική, με το κεφάλι ψηλά.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΒΑΡΗ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Λαϊκή Επιτροπή ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ