«Μύλος» από τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου για το «αυθαίρετο» Mall –

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη, η οξύτατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση -και προσωπικά τον υπουργό Δημόσιας Τάξης- και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, περί του «αυθαίρετου» Mall.

Παράλληλα με τη συζήτηση που έχει ανοίξει ως προς το αν είναι αυθεντικό ή προϊόν συρραφής το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Δένδιας και η Κουμουνδούρου επιδίδονται σε έναν πρωτοφανή πόλεμο ανακοινώσεων και βαρύτατων κατηγοριών.

Συνέχεια στην κόντρα έδωσε σήμερα το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Γ. Μπαλάφας, ο οποίος, σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Mega, αποκάλεσε τον κ. Δένδια «φιλοχουντικό».

«Ήταν στην ΕΠΕΝ ο άνθρωπος, το κόμμα του Γ. Παπαδόπουλου και δεν το έχει αρνηθεί ποτέ» υποστήριξε ο κ. Μπαλάφας.

Αφορμή για τη νέα επίθεση κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης αποτέλεσε δήλωση του κ. Δένδια -την οποία επικαλέστηκε και ανέγνωσε στην εκπομπή ο κ. Μπαλάφας- ότι το «μεγάλο στοίχημα είναι να καθαρίσουμε τα προβλήματα του ’74». «Τι θέλει να καθαρίσει ο φιλοχουντικός τότε, κ. Δένδιας;» διερωτήθηκε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απάντηση του υπουργού ήρθε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter: «Δεύτερος ανόητος γκεμπελίσκος εμφανίστηκε σήμερα που αντιγράφει τις τακτικές των Ναζί. Να δούμε πόσους τέτοιους έχει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ…» παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Προηγήθηκε διάψευση του κ. Δένδια, απαντώντας σε ανάρτηση του Δ. Παπαδημούλη στο twitter, στην οποία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Όλα τα ακραία και επικίνδυνα που λέει και κάνει τελευταία ο κ. Δένδιας, μου θύμησαν ότι προέρχεται απο το δεξιότερο της ΕΠΕΝ, εθνικιστικό ΕΝΕΚ».

«Η πολιτική μου διαδρομή είναι απολύτως διάφανη. Εντάχθηκα στη ΝΔ το 1978 και ουδέποτε ανηκα σε άλλο κόμμα» απάντησε ο υπουργός, εκφράζοντας τη λύπη του για όσα υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης και τον κατηγόρησε ως συκοφάντη: «Μπορείτε να με υβρίζετε, αλλά δεν μπορείτε να με συκοφαντείτε, αναπαράγοντας αθλιότητες από το indymedia».

«Δέχομαι τις εξηγήσεις του κ. Δενδια για το πολιτικό του παρελθόν, οι τωρινές δηλώσεις και ενέργειες του όμως, τον τοποθετούν στην «άκρα δεξιά»» επανήλθε ο κ. Παπαδημούλης.

«Δυστυχώς, ο κ. Παπαδημούλης, ενώ παραδέχεται το λάθος του, δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να ζητήσει συγγνώμη» σχολίασε με τη σειρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Δένδιας εμφανίστηκε αμετακίνητος στις θέσεις του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας: «Δεν ανακαλώ ούτε κόμμα απ’ όσα είπα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δηλώσεις μου για τις σχέσεις του κόμματος με τη νομιμότητα».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως δεν έχει ο ίδιος ευθύνη για την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας, καλώντας τον να «αποκτήσει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά απέναντι στην ανομία» και τονίζοντας πως η Κουμουνδούρου θα πρέπει να βάλει στο περιθώριο τις «πράξεις που συνιστούν ανομία» και να συμβάλει στην ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

Απαντώντας μάλιστα στα προσωπικά πυρά που έχει δεχθεί, ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε «ανόητους γκεμπελίσκους» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιούν, κάνοντας λόγο για συμμετοχή σε ακροδεξιό κόμμα κατά το παρελθόν, επαναλαμβάνοντας πως εντάχθηκε στην ΟΝΝΕΔ το 1978 και δεν είχε καμία συμμετοχή στην ΕΠΕΝ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Δένδιας διερωτήθη πώς είναι δυνατό να υπάρξουν επενδυτές στη χώρα μας όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει βία τις εργασιακές αλλαγές και τις μειώσεις μισθών, αιτιολογώντας έτσι άλλες μορφές βίας, ενώ παρατήρησε πως το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι επόμενη κυβέρνηση, αλλά να ενωθούμε στην προσπάθεια για τη διάσωση της.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην τρομοκρατία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εκτίμησε πως αυτή «φυτρώνει από το χώρο της άκρας Αριστεράς», επισημαίνοντας ωστόσο πως δεν προσδίδει χαρακτηριστικά βίας γενικά στην Αριστερά.

Παράλληλα, σχολίασε πως δεν θεωρεί το νεο-ναζιστικό φαινόμενο άμοιρο ευθυνών, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι μονάχα πριν από «δεκαετίες» θα μπορούσε να αποδοθεί ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα σε «ακροδεξιό πυρήνα».

Τι συμβαίνει με το επίμαχο βίντεο;

«Πρόκειται για πλαστογραφία και αισχρή προβοκάτσια εκ μέρους της ΝΔ η οποία, πέραν των πολιτικών, υπέχει και βαρύτατες ποινικές ευθύνες» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για το βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, καλώντας τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παρουσιάσουν το σύνολο του επίμαχου βίντεο και όχι το πλαστογραφημένο από τη ΝΔ.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από τις δηλώσεις του κ. Διαμαντόπουλου: «Γιατί αυτή τη στιγμή λένε στον κόσμο, στην παραφροσύνη σου ή αυτοκτόνα ή πάρε το όπλο. Εμείς λέμε, ελάτε να μετασχηματίσουμε την οργή σε ένα κίνημα δημιουργικό. Αυτό. Ξεκάθαρα από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε δηλώσεις του για το ζήτημα του βίντεο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm, υποστήριξε πως δεν επρόκειτο για συρραφή, αλλά για παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας.

«Θέλω να αποδεχθώ ότι σε πρώτη φάση είχαν κυκλοφορήσει -άλλωστε, όλη η ομιλία του κ. Διαμαντόπουλου ήταν 50 λεπτά- μόνο αποσπάσματα, δεν έγινε συρραφή. Είναι παράθεση αποσπασμάτων. Ακόμη και στην πλήρη εκδοχή που παρουσίασε, στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι διαπιστωμένο ότι υπάρχει μια δικαιολόγηση της βίας και μια κατανόηση της οπλοχρησίας. Υπάρχει κι άλλη αναφορά ότι “οι μέρες σας είναι μετρημένες” και γενικά υπάρχει μια φρασεολογία που μας εξοικειώνει με τη βία» είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε δική του δήλωση για το ζήτημα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, μίλησε για διαστρέβλωση των δηλώσεών του, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Η ΝΔ και η κυβέρνηση προέβησαν σε μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, φτάνοντας στο σημείο να πλαστογραφήσουν βίντεο, στο οποίο διαστρεβλώνονται εντελώς οι δηλώσεις μου» υπογράμμισε.

Όπως κατήγγειλε, η ΝΔ θέλει να παρουσιάσει ως υποκινητή της βίας και της τρομοκρατίας τόσο τον ίδιο όσο και τον πολιτικό χώρο τον οποίο εκπροσωπεί, «παίζοντας άκρως επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία».

«Οι προσπάθειές τους πέφτουν στο κενό. Επειδή, όμως, είμαστε και εμείς υποστηρικτές της νομιμότητας, επιφυλάσσομαι προσωπικά για το πώς θα κινηθώ νομικά απέναντι στους συκοφάντες και τους λασπολόγους» συμπλήρωσε.

Η ΝΔ ωστόσο επανήλθε στο θέμα, καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποκρύπτει σημεία της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου.

«Η υποκρισία πλέον ξεχειλίζει στον ΣΥΡΙΖΑ Εσωτερικού, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποφύγει να μιλήσει για την ουσία των λεγομένων του, κατά δήλωσή του, αναρχικού βουλευτή του» ανέφερε σε νέα ανακοίνωση.

Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «διαμαρτύρεται δήθεν, για την παράθεση αποσπασμάτων της ομιλίας του κ. Διαμαντόπουλου, όταν αμέσως μετά η Κουμουνδούρου έκανε ακριβώς το ίδιο, δίνοντας στη δημοσιότητα 1:30 λεπτά από τα 50».

Όπως καταγγέλλει η ΝΔ, στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ «αποκρύπτονται επιμελώς» μεταξύ άλλων η αναφορά του βουλευτή στο Mall, η «στοχοποίηση επιχειρηματιών με φράσεις όπως «Οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες» η «δήθεν, αθώα αναφορά στη χρήση όπλων» και οι «χαρακτηρισμοί του περί ανομίας της εκλεγμένης κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου και νομιμότητας της Βίλας Αμαλία».

Αν επιβεβαιωθεί το μοντάζ στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου, τότε μιλάμε για αθλιότητα που ντροπιάζει την κυβέρνηση. Απόλυτη η καταδίκη!!!» αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σχετικά με το θέμα της ομιλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου και για το αν παρότρυνε σε αυτή τον κόσμο σε ενέργειες βίας.

Με τη σειρά του, ο κ. Δημήτρης Καρύδης, υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στον Σκάι, δήλωσε πως «ήταν και λάθος αυτό που έκανε η ΝΔ εχθές με το βιντεάκι, δηλαδή δεν χρειαζόταν να αποκόψει μια φράση».

Ο κ. Καρύδης πρόσθεσε πως αν δει κανείς το επίμαχο απόσπασμα, ο λόγος όλος αυτός είναι ένας λόγος που σπρώχνει προς τη βία. Επίσης ζήτησε «να φύγουμε από αυτή την υπόθεση», αφού, όπως εξήγησε, «όταν λες βία, βία το ένα, βία το άλλο, βία το παράλλο, έχεις ήδη δηλητηριάζει τη ψυχή του κόσμου».

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, έρευνα σχετικά με τη μετάδοση του ηχητικού βίντεο που περιέχει δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξάγει το ΕΣΡ, έπειτα από σχετική επιστολή που απέστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Πάνος Σκουρλέτης, στην επιστολή που έστειλε, έκανε λόγο για «χαλκευμένο υλικό».

Δείτε και τα δυο βίντεο ΕΔΩ