Επιστολή που πήραμε πριν λίγο :  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΙΛΙΟΔΕΝΔΡΟΥ

Μετά τις χτεσινές δημοσιεύσεις , εμείς οι δάσκαλοι του 6/θέσιου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Χιλιοδένδρου , δε θα σωπάσουμε, γιατί θέλουμε να αποκαταστήσουμε το όνομα την τιμή και την υπόληψη του Έλληνα δασκάλου που βάλλεται άδικα με όλους τους τρόπους.

Είμαστε δάσκαλοι που στην πλάτη μας κουβαλάμε αρκετά χρόνια υπηρεσίας που την τιμάμε γιατί η δουλειά μας δεν είναι μόνο βιοποριστική. Έχουμε επιλέξει με την ψυχή μας το λειτούργημά μας και το αγαπάμε.

Δε μας χαρίστηκε τίποτα, δεν χρειαζόμαστε την εύνοια καμιάς μορφής Διοίκησης γιατί μάθαμε να συνεργαζόμαστε άψογα κι υπηρεσιακά με τους Προϊστάμενους μας. Ακολουθούμε πιστά τους νόμους της Πολιτείας κι εκτελούμε ευσυνείδητα τα καθήκοντά μας όπως ορκιστήκαμε τη μέρα που πήραμε τα πτυχία μας και κατά την πρώτη ανάληψη της υπηρεσίας μας.

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία και τη δομή των σχολείων και δε μας ζητήθηκε ποτέ να πάρουμε θέση πάνω σ΄ αυτό.

Δεν παράγουμε κανενός είδους πολιτική μέσα στα σχολειά μας και δεν έχουμε λόγο να διχάσουμε και να διασπάσουμε κανέναν.

Δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα κανενός παρά μόνο της Παιδείας την οποία υπηρετούμε με πάθος.

Το ότι έχουμε τις απόψεις μας και μπορούμε να τις εκφράζουμε, είναι συνταγματικό μας δικαίωμα και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το αφαιρέσει ούτε να μας φιμώσει, αλλά ούτε και να παραποιήσει τα λεγόμενά μας. Έτσι θέλουμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, αυτούς τους χαρακτήρες θέλουμε να σμιλέψουμε και δε θα αφήσουμε κανένα αναπάντητο ερώτημα ούτε θα κρύψουμε καμιά αλήθεια.

Η στάση μας είναι στάση ζωής κι οδηγείται μόνο από την αγωνία μας για το καλό των μαθητών μας που τα θεωρούμε παιδιά μας.

 

Και βέβαια «οι δάσκαλοι κάνουν το καλό σχολείο»

  • Δάσκαλοι που ιδρώνουν πάνω στα θρανία για να μεγαλώσουν τα Ελληνόπουλα και να φυτέψουν στις ψυχούλες τους ΑΡΧΕΣ και γνώσεις που θα οδηγήσουν σταθερά τα βήματα της ζωής τους.
  • Δάσκαλοι που γίνονται γιατροί στους σωματικούς και ψυχικούς πόνους των παιδιών τους και τρέμουν από αγωνία μην κινδυνέψουν από οτιδήποτε
  • Δάσκαλοι που γίνονται παιδιά με τα παιδιά, γονείς με τους γονείς, παππούδες με τους παππούδες , για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να προσφέρουν την ψυχή τους.
  • Δάσκαλοι που οργανώνουν και υλοποιούν καινοτόμες δράσεις για ν΄ ανοίξουν τους ορίζοντες των παιδιών σε καινούρια πράγματα και να ξεφύγουν από ότι τους σερβίρει η τηλεόραση, που ενημερωτικά δε διαθέτει το Δημοτικό Χιλιοδένδρου
  • Δάσκαλοι που αφιερώνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο τους για τη σωστή προετοιμασία και ενημέρωση σε ότι παιδαγωγικά σύγχρονο και ενδιαφέρον .
  • Δάσκαλοι που εκτός από εκπαιδευτικοί γίνονται ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κουβαλητές, καθαριστές, κηπουροί ,λογιστές, τροχονόμοι.
  • Δάσκαλοι που με τις κουτσουρεμένες αποδοχές τους πληρώνουν από την τσέπη τους αυτά που αδυνατεί να τους εξασφαλίσει η πολιτεία
  • Δάσκαλοι που έμαθαν να συνεργάζονται με όλους και να απλώνουν ικετευτικά το χέρι για να κερδίσουν κάτι για το σχολείο τους και να βελτιώσουν το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης.
  • Δάσκαλοι που ασχολούνται με ευρωπαϊκά προγράμματα και καταφέρνουν να αντικαταστήσουν τους επίσημους φορείς της υλοποίησής τους.

 

 

 

Ναι κύριοι

Αυτός είναι ο δάσκαλος και κάθε άλλος χαρακτηρισμός μας θυμώνει και μας απογοητεύει.

Ξέρουμε πως έχουμε να δώσουμε λόγο στους Προϊσταμένους μας και στην κοινωνία που μας παρακολουθεί.

Μα πάνω από όλους κι από όλα έχουμε να δώσουμε λογαριασμό στη συνείδησή μας που είναι αμείλικτη.

 

 

Η Διευθύντρια του Σχολείου Το διδακτικό προσωπικό

 

Πολυξένη Α. Φίτζιου Σταυρούλα Στεφανίδου

Σταύρος Βοσκόπουλος

Χρήστος Δημητρόπουλος

Φρειδερίκη Φωστηροπούλου

Παρθένα Σαπαλίδου

Γεώργιος Παπαηλιάδης

Παρθένα Γεωργιάδου

Θέκλα Νούλη

Μιχαήλ Τζέτζης

Νικόλαος Καραπιστόλας

Ουρανία Κόλκα

Βαρβάρα Πανταζή