Με ήχους του Frédéric Chopin πλημμύρισε το Δημοτικό Ωδείο Άργους Ορεστικού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ορεστίδος και το Δημοτικό Ωδείο.

Η εξαιρετική καλλιτέχνης Ανδρονίκη Αβάνη ερμήνευσε στο πιάνο έργα του Chopin, ενώ παράλληλα ο Ιωάννης Ζορπίδης παρουσίασε μέσα από οπτικοακουστικό υλικό πτυχές της ζωής και της πορείας του μεγάλου συνθέτη και πιανίστα, χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους της κατάμεστης αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου μια μοναδική βραδιά.

Η Ανδρονίκη Αβάνη ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το πιάνο, σε ηλικία 6 χρόνων. Από το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας απέκτησε το πτυχίο και το δίπλωμα πιάνου καθώς και το Πτυχίο της Αρμονίας.

Συνέχισε τις πιανιστικές της σπουδές στην Ανώτατη Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου του Μονάχου, στη Γερμανία. Ύστερα από 8 χρόνια σπουδών πήρε το σολιστικό και παιδαγωγικό δίπλωμα πιάνου, καθώς και τον μεταπτυχιακό τίτλο με ειδίκευση στην πιανιστική συνοδεία λυρικών τραγουδιστών της όπερας. Έχει δώσει συναυλίες σε πόλεις της Ελλάδας και της Γερμανίας ως σολίστ, αλλά και συνεργαζόμενη με λυρικούς τραγουδιστές, με σύνολα μουσικής δωματίου, με ορχήστρες και φωνητικά σύνολα.

Παράλληλα με τη συναυλιακή της δραστηριότητα έχει εργαστεί στο Μόναχο ως καθηγήτρια πιάνου, αλλά και ως πιανίστα κορεπετίτορας, στην Ανώτατη Ακαδημία και σε μουσικές σχολές.

Ο Ιωάννης Ζορπίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καστοριά. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη Ανώτερα θεωρητικά και Κλασική Κιθάρα, καθώς και Ανατολική Παραδοσική Μουσική στο ούτι, έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, αποφοιτώντας με το δίπλωμα του Μουσικοπαιδαγωγού στους τομείς στιλιστική σύνθεση και κλασική κιθάρα.

Έχει συγγράψει την τρίτομη σειρά των μουσικοπαιδαγωγικών βιβλίων «Η ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΥ». Στη μουσικολογική έρευνα έχει ασχοληθεί συστηματικά με το συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη και του Χαρίλαου Περπέσσα.

Έχει διδάξει σε μουσικές σχολές της Γερμανίας και της Ελλάδας. Εκτός από την παιδαγωγική του δραστηριότητα, συνθέτει, αλλά και ερμηνεύει μουσική.

Δελτίο Τύπου