Δεν έχει χαθεί ποτέ από την επικαιρότητα η περίφημη λαθρανασκαφή στον Λιμναίο Οικισμό.Η εισαγγελία συνεχίζει ανακρίσεις έρευνα και όχι μόνο. Η μεγάλη ( 13.12.2011) αποκάλυψη του alphafm.gr δικαστικά προχωρά με πολύ συγκεκριμένα βήματα.

Πολίτες και αυτοδιοικητικοί αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών.

Χθες η ΟΔΟΣ παρουσίασε νέες πληροφορίες :

ΟΔΟΣ :

ΠΕΡΙΠΟΥ δέκα μήνες από τον Δεκέμβριο του 2011 και το πρωτοφανές περιστατικό της λαθρανασκαφής μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο του Δισπηλιού, και δίπλα από την εκκλησία της Αναλήψεως, αρχίζει η διαδικασία της κύριας ανάκρισης. Προηγήθηκε η διενέργεια έρευνας, που διήρκεσε μερικούς μήνες μέχρι να καταλήξει σε απαγγελία κατηγορίας σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Για αρχή ίσως, καθώς πληροφορίες και φήμες εμπλέκουν κι’ άλλα πρόσωπα στην υπόθεση.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΩΟ και αγγελικά πλασμένο κόσμο μας, (δυστυχώς) τίποτε το εντελώς ασυνήθιστο μέχρι εδώ. Η Ελλάδα είναι γεμάτη από πατριώτες αρχαιοκάπηλους που εμπορεύονται τα μνημεία της.  Ωστόσο, πρόκειται για σπάνια περίπτωση προσωπικής εμπλοκής (πάντοτε σύμφωνα με την σε βαθμό κακουργήματος δίωξη που ασκήθηκε) δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καστοριάς και ταυτόχρονα αξιωματούχου της πλειοψηφίας και των πολιτών, ο οποίος φέρεται να έδρασε με την χρήση δημοτικών μηχανημάτων. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του, υπάρχουν μαρτυρίες και στοιχεία που δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του. Η έρευνα θα δείξει και φυσικά ο ίδιος προστατεύεται από το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί η ενοχή.

 

ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ χώρο όπου βρέθηκε η αρχαιότερη επιγραφή της Ευρώπης (φωτό), αυτός και αυτοί, που έσκαβαν με περισσό θράσος προφανώς δεν έψαχναν και δεν βρήκαν πατάτες, αλλά αρχαία. Πόσα και ποια, -αν βρήκαν- για την ώρα δεν θα είναι εύκολο να το μάθει κάποιος. Εκτός κι’ αν σπάσει η σιωπή για την τεράστια αρχαιολογική καταστροφή που ούτως ή άλλως προκλήθηκε. 

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ  ότι τις πρώτες εβδομάδες επιχειρήθηκε με τον πιο πρωτοφανή τρόπο να περιθωριοποιηθούν οι μάρτυρες. Κανείς θεατής δεν θα ξεχάσει τα όσα διαδραματίσθηκαν σε live συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά την διάρκεια της οποίας φραστικά τουλάχιστον προπηλακίστηκε ο ένας από τους έως τότε γνωστούς μάρτυρες.

 

ΤΟ ΕΠΙΣΗΣ πρωτάκουστο είναι ότι, παρασχέθηκε πλήρης και περίπου ανεπιφύλακτη, αλλά και προκαταβολική κάλυψη από τον ίδιο τον δήμαρχο Καστοριάς στον αξιωματούχο του, με αποτέλεσμα να γίνει χωρίς λόγο μέρος του προβλήματος άλλου, το οποίο κατέστησε πρόβλημα και για την Καστοριά. Ενώ θα μπορούσε να τον απαλλάξει, τουλάχιστον από το διακεκριμένο επιπλέον αξίωμα του, για όσο διαρκέσει η ανάκριση και να τον αποκαταστήσει, αν και εφ’ όσον κριθεί ότι δεν έχει ανάμειξη στην λεηλασία του δημοτικού και αρχαιολογικού πλούτου. Αλλά και στην κατάχρηση των δημοτικών μέσων. Για τα οποία εντύπωση προκαλείται από το γεγονός ότι δεν έγινε γνωστό αν διατάχθηκε ποτέ διοικητική έρευνα για τον λόγο που βρέθηκαν στον χώρο της ανασκαφής.

 

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ στο τέλος, κάποιοι κοιμούνται ήσυχοι και κάποιοι άλλοι χάνουν τον ύπνο τους. Αρκεί να είναι οι σωστοί στο κάθε πλευρό. 

 

Δείτε σχετικά άρθρα του alphafm.gr για την μεγάλη Λαθρανασκαφή :

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Λιμναίος Οικισμός. Σοβαρή καταγγελία και περίεργη ενέργεια ερευνά η αστυνομία

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) https://www.alphafm.gr/archives/35711

Σήμερα το πρωί γέμισε η Καστοριά φέιγ βολάν στους δρόμους της Καστοριάς

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) https://www.alphafm.gr/archives/37406

Λιμναίος Οικισμός – Τους πρόδωσαν τα λάδια του κρατικού οχήματος; Video της ομάδας Χουρμουζιάδη

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) https://www.alphafm.gr/archives/37461

Λιμναίος Οικισμός – Παράνομη ανασκαφή, σοβαρές οι καταγγελίες

πηγή: (διαβάστε περισσότερα) https://www.alphafm.gr/archives/51727