Έδιναν μεγάλο ντέρμπι, λίγο μπροστά το ΝΑΙ μας έλεγαν και τελικά το ΟΧΙ πήρε 61,31.

Διαβάστε λίγο τα δημοσιεύματα και τα αποτελέσματα από εκείνες τις δημοσκοπήσεις αλλά δείτε και το τελικό αποτέλεσμα που ξεφτίλισε πολλούς:

 

Ντέρμπι μέχρι τέλους φαίνεται ότι θα είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

kalpi

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το protothema.gr που διενεργήθηκε το τελευταίο τριήμερο (1η με 3 Ιουλίου) σε δείγμα 1400 ψηφοφόρων, στην πρόθεση ψήφου το 41,7% δηλώνει ότι θα ψηφίσει «Ναι», ποσοστό το οποίο είναι μόλις κατά 0,6% υψηλότερο από εκείνους που προτιμούν το «Όχι», το οποίο επιλέγει το 41,1% των ερωτηθέντων.

Στο 10,7% ανέρχεται το ποσοστό των αναποφασίστων, ενώ 4,1% δηλώνει ότι θα απέχει από την κάλπη και 2,4% θα προτιμήσει το λευκό.

Η διαφορά ανάμεσα στο «Ναι» και στο «Όχι» φαίνεται να βαίνει μειούμενη, καθώς στην αντίστοιχη έρευνα της Alco που ολοκληρώθηκε μια μέρα νωρίτερα, η διαφορά ήταν στο 1,3%, γεγονός που δείχνει ότι μέσα σε ένα 24ωρο υπήρξε ελαφρά μεταστροφή που έκλεισε την ψαλίδα και έκανε ακόμη πιο αμφίρροπη την έκβαση του δημοψηφίσματος.

2

Σε δημοσκόπηση της Public Issue για το avgi.gr, στην πρόθεση ψήφου προηγείται με 0,5% το Όχι. Ωστόσο αν συνεκτιμηθεί στην πρόθεση ψήφου η πιθανή ψήφος των αναποφάσιστων, τα αποτελέσματα μεταβάλλονται οριακά μεν, αλλά αρκετά για να αλλάξει ο νικητής, καθώς το Ναι φαίνεται να προηγείται με 0,5%.

Σημαντικό στοιχείο για την τελική ψήφο αποτελεί η παράσταση νίκης, όπου το Ναι προηγείται με μικρή διαφορά σύμφωνα με το 31% και με μεγάλη διαφορά σύμφωνα με το 19%. Το Όχι προηγείται με μεγάλη διαφορά για το 25% και με μικρή διαφορά για το 14%. Χωρίς γνώμη είναι το 11%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Ναι» συγκεντρώνει την προτίμηση του 41,5% των ερωτηθέντων, έναντι 40,2% που λαμβάνει το «Όχι». Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του «Ναι» φθάνει στο 44,8%, έναντι 43,4% του «Όχι».

1

Σε δημοσκόπηση της Alco για το «Έθνος», το «Ναι» λαμβάνει 41,5%, ενώ το «Oχι» κυμαίνεται στο 40,2%. Η διαφορά φαίνεται οριακή, αλλά τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και η τάση των αναποφάσιστων δείχνουν ανοδική τάση των υποστηρικτών του «Ναι». Η αναγωγή στα έγκυρα δείχνει ότι το ποσοστό του «Ναι» φτάνει στο 44,8% και το ποσοστό του «Oχι» στο 43,4%, με αναποφάσιστους περίπου το 11,8% των ερωτηθέντων.

4

Τέλος, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Bloomberg News, δείχνει πρόθεση 43% υπέρ του «ΟΧΙ» και 42,5% υπέρ του «ΝΑΙ», επιβεβαιώνοντας ότι το αποτέλεσμα της 5ης Ιουλίου θα κριθεί κυριολεκτικά στην ψήφο.

3

Και…..αυτό ηταν το τελικό ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ του δημοψηφίσματος ( πολύ γέλιο )