Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, που υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τροποποιήθηκε η προηγούμενη ΚΥΑ που αφορά τη διαδικασία υποβολής της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής. Μεταξύ άλλων στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι καταληκτική προθεσμία για την πληρωμή της εισφοράς στον ΕΛΓΑ ορίσθηκε η 29η Ιουλίου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η νέα ΚΥΑ η πληρωμή θα πραγματοποιείται είτε με πάγια εντολή, είτε με διακανονισμό σε μετρητά και δόσεις. Στην περίπτωση της πάγιας εντολής, ο λογαριασμός των παραγωγών θα χρεωθεί το ποσό της εισφοράς, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα στο λογαριασμό.
Στην περίπτωση του διακανονισμού με μετρητά ή δόσεις οι παραγωγοί πρέπει να καταθέσουν το ποσό που τους αναλογεί στο λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην ΑΤΕ με τον κωδικό Μ.Π. 620, προσκομίζοντας το έντυπο της δήλωσης καλλιέργειας ή εκτροφής.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες καθώς και το έντυπο της δήλωσης, αλλά και αναλυτικά τους όρους υπογραφής της πάγιας εντολής από τους παραγωγούς προς την τράπεζα.