Tο πρώτο που παρατηρούμε σε ένα ρούχο είναι το χρώμα του. Εκείνο μας τραβάει την προσοχή και αφού κατασταλάξουμε αν μας αρέσει ή όχι, τότε θα προσέξουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια το σχέδιό του, θα νιώσουμε την αίσθηση που μας αφήνει στο χέρια και θα αποφασίσουμε τελικά, αν θα το αγοράσουμε. Τόσο μεγάλη σημασία έχει το χρώμα! Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι μπορεί να μας προκαλέσει συναισθήματα και συνεπώς να επηρεάσει τη διάθεσή μας.

Οι fashion designers γνωρίζουν όλα τα παραπάνω, γι’ αυτό και κάθε σεζόν επιλέγουν πολύ προσεκτικά τα χρώματα που θα ντύσουν τις συλλογές τους με στόχο όχι μόνο να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα ρούχα τους, αλλά και να επηρεάζουν την ψυχολογία μας. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια βλέπουμεneon και vibrant χρώματα ακόμα και τον χειμώνα, κάτι που δε συνηθίζονταν παλιότερα και αυτό είναι αποτέλεσμα της μετα-covid εποχής. Σε μια προσπάθεια να τονώσουν το ηθικό όλων μας μετά το πέρας της καραντίνας στράφηκαν στις πιο happy αποχρώσεις. Η φετινή φθινοπωρινή σεζόν επίσης αγαπάει τα έντονα χρώματα και παρακάτω σας αναφέρουμε μερικά από αυτά που πρωταγωνιστούν:

Στο προσκήνιο είναι το μωβ, το χρώμα που έχει συνδεθεί παραδοσιακά με την πολυτέλεια, τη βασιλική καταγωγή και τη φιλοδοξία. Ταιριάζει με διάφορα χρώματα, αλλά μας αρέσει πολύ ο συνδυασμός του με το μαύρο. Φανταστείτε να φοράτε ένα απλό μαύρο φόρεμα, αλλά να το συνοδεύεται με ένα μωβ παλτό ή να φοράτε μια basic μαύρη μπλούζα και το παντελόνι σας να είναι μωβ. Αυτόματα, αυτή η πινελιά είναι αρκετή, για να δημιουργήσει headturning looks. Άλλο ένα trending color για αυτό το φθινόπωρο που συνδυάζεται άψογα με μαύρο είναι το πορτοκαλί. Το χρώμα που μας θυμίζει ηλιοβασίλεμα ντύνει sweaters και όχι μόνο, για να φωτίσει τα outfits σας στη στιγμή.

Φέτος, τα κοντά φορέματα μαγεύουν στις αποχρώσεις του πράσινου, τα κοστούμια αποκτούν το “wow factor” στο φούξια και στο βιολετί, ενώ το έντονο μπλε ντύνει ορισμένα από τα πιο ωραία tops και πολλά ακόμα. Αυτή η χρωματική επέλαση μεταφέρεται και στα αξεσουάρ, στα γυναικεία μπουφάν, με λίγα λόγια παντού. Ωστόσο, εάν ένα jacket ή ένα σακάκι σε hot pink δεν ανταποκρίνεται με τίποτα στο στιλ σας, αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να υιοθετήσετε τα trends. Μπορείτε να φορέσετε κομμάτια σε neutral αποχρώσεις και να προσθέσετε μικρές δόσεις χρώματος.

Η φθινοπωρινή fashionable χρωματική παλέτα δημιουργήθηκε, για να σας «ταρακουνήσει». Μικρό tip: να επιλέγετε μόνο τα χρώματα που κολακεύουν τη δική σας επιδερμίδα!