Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τους εργαζόμενους και τους ανέργους , κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι είναι η ώρα να υπάρχουν συγκεκριμένοι στόχοι, συγκεκριμένες διεκδικήσεις και κινήσεις που θα δίνουν προοπτική σε όλους μας και ιδιαίτερα στους ανέργους, για ένα ποιο αισιόδοξο αύριο.

  • Την στιγμή που η ανεργία καλπάζει

  • Την στιγμή που δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς έστω και έναν

άνεργο στις τάξεις της.

  • Την στιγμή που χάνονται συνεχώς θέσεις εργασίας από την παραγωγή, γιατί κλείνουν επιχειρήσεις.

Κάποιοι « γνωστοί υπερασπιστές …….. των αδυνάτων » ασχολούνται με καταγγελίες ανύπαρκτες και ατεκμηρίωτες , δημιουργώντας προβλήματα στους εργαζόμενους , για τους οποίους δήθεν ενδιαφέρονται. ( Καχυποψία για προσλήψεις που δεν έγιναν ποτέ και ούτε θα γίνουν – άλλωστε κάτι θα ξέρουν μια και διετέλεσαν πρόεδροι και μέλη της Περιφερειακής επιτροπής του οργανισμού της εργατικής εστίας ,- ματαίωση εκδρομής, ουρές και ταλαιπωρία για την προμήθεια κουπονιών για βιβλία ………… )

Η Διοίκηση το Εργατικού Κέντρου Καστοριάς δεν θα τους ακολουθήσει στην αδιέξοδη και μοναχική τους πορεία, κόντρα στην πραγματικότητα, στις διεκδικήσεις και τους στόχους όλων των εργαζομένων και ανέργων του νομού μας,

Συνεχώς θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους και τους ανέργους παλεύοντας και διεκδικώντας μαζί τους το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο.

  • Χθες με την πιστοποίηση του επαγγέλματος του Γουνεργάτη.

  • Σήμερα με την έναρξη, επιτέλους, υλοποίησης του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος για την καταπολέμηση της Ανεργίας.

  • Αύριο με την διεύρυνση των ευκαιριών για περισσότερες θέσεις εργασίας και το ξεκίνημα και των υπολοίπων δράσεων του Τοπικού Ολοκληρωμένου Προγράμματος ( Κατάρτιση, Πράσινες και Λευκές θέσεις εργασίας ).

Δεν μας περισσεύει καθόλου χρόνος για ανύπαρκτες και ατεκμηρίωτες καταγγελίες, άλλωστε δεν τις έχουμε ανάγκη για να δηλώσουμε την παρουσία μας. Οι Εργαζόμενοι διαθέτουν και μνήμη και κρίση.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ– ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ