Ο Αγώνας και η αντίδραση των εργαζομένων στα κλιμακούμενα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα συνεχίζεται με νέα 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ των συνδικάτων την :

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 Φεβρουαρίου 2011.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι της χώρας μας με ενότητα και αποφασιστικότητα δίνουν τις μεγάλες μάχες όχι μόνο για την απόκρουση των σκληρών Νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αλλά και για την προώθηση και εφαρμογή ενός τελείως διαφορετικού μίγματος οικονομικής πολιτικής που θα εξασφαλίζει και θα διευρύνει τα εργασιακά, οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς και την έξοδο της χώρας από την ύφεση, την κρίση και τις «δαγκάνες» του μνημονίου των τοκογλύφων δανειστών.

Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις μονεταριστικές και περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Απαιτούμε να απορριφθούν οι καταστροφικές και αδιέξοδες συνταγές μείωσης μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων και κατάργησης των ΣΣΕ, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας γιατί αυτό είναι και ΑΔΙΚΟ αλλά και ένα μεγάλο ΨΕΜΑ!

Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για την κοινωνία και την οικονομία! Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να απορρίψει ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις συνταγές εξαθλίωσης των πολιτών, τις συνταγές ενίσχυσης των κερδών και προνομίων των βιομηχάνων και των Τραπεζιτών. Αυτές είναι δυστυχώς κεντρικές Ευρωπαϊκές πολιτικές, που αφορούν όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς γι’ αυτό προωθούμε και την πανευρωπαϊκή εργατική αντίδραση παράλληλα με τους αγώνες και τη πάλη στη χώρα μας.

Η τρόικα και οι νεοσυντηρητικοί ηγέτες της Ευρ. Ένωσης αδιαφορούν προκλητικά για τις καταστροφικές συνέπειες των «οδηγιών τους». Η Κυβέρνηση οφείλει να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ, σ’ αυτούς τους κλιμακούμενους εκβιασμούς, να αναζητήσει λύσεις στην κατεύθυνση πάταξης της παραοικονομίας, της φοροκλοπής των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και της φορολόγησης των προνομιούχων κοινωνικών στρωμάτων.

Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, ότι με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΚΟΙΝΗ δράση, μπορούμε να ανατρέψουμε τη κατάσταση, μπορούμε να είμαστε ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ και πιο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ για τα κοινά εργατικά μας προβλήματα!


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

 

Την απόκρουση του κύματος των απολύσεων και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, τη διασφάλιση ΟΛΩΝ των θέσεων εργασίας.

  • Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών.

  • Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

  • Την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣΕ, αλλά και τον απόλυτο σεβασμό και ισχύ ΟΛΩΝ των ΣΣΕ σε όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις επιχειρήσεις και οργανισμούς του Δημοσίου.

  • Την απόκρουση και ακύρωση των διαθεσιμοτήτων, της εκ περιτροπής εργασίας και της κάθε είδους και μορφής ελαστικής απασχόλησης.

  • Τον αυστηρό έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία, κάθε εργοδοτικής εκβιαστικής συμπεριφοράς, που καταπατά και περιφρονεί τα οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

  • Την απόκρουση κάθε πρότασης και προσπάθειας περικοπής και ανατροπής των επικουρικών συντάξεων και της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

  • Την αντιμετώπιση και πάταξη της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην αγορά. Το πάγωμα των τιμολογίων των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών.

  • Την θέσπιση του θεσμού του Εργατοδικείου για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση και ικανοποίηση των απαιτήσεων και διεκδικήσεων των εργαζομένων.

  • Τη διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ