ΨΗΦΙΣΜΑ- Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς στις 12-1-2012 αποφάσισε ομόφωνα το παρόν Ψήφισμα.

Καταδικάζουμε ομόφωνα την απαράδεκτη, βάρβαρη, αγενή και απολίτιστη ενέργεια του Δημάρχου και μελών του Δ.Σ. του Δήμου Ορεστίδος, κατάληψης του γραφείου του Διοικητή του Γ.Ν. Καστοριάς στις 11-01-2012. Η παρέμβαση αυτή μελών του Δ.Σ. Ορεστίδος, προφανώς για λόγους επικοινωνιακούς που έχουν να κάνουν με ιδιοτελή συμφέροντα αυτών, προσβάλλει το κύρος και την αυθυπαρξία της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αλλά και την προσωπική αξιοπρέπεια του ίδιου του Διοικητή και των εργαζομένων του Γ.Ν. Καστοριάς, υποβαθμίζοντας την προσφορά μας στους πολίτες του νομού μας.

Διακηρύσσουμε ότι η παρέμβαση του Δημάρχου είναι αναρμόδια και πέρα από κάθε δικαιοδοσία που του παρέχει ο θεσμικός του ρόλος. Η αρμοδιότητα για την μετακίνηση και καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού όλων των φορέων υγείας που υπάγονται στο Νοσοκομείο Καστοριάς, ανήκει κατά αποκλειστικότητα και σύμφωνα με τον νόμο στον Διοικητή του Νοσοκομείου. Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης είναι δομή υγείας που εδρεύει απλώς στον Δήμο Ορεστίδος και σαν τέτοια ουδεμία σχέση εξάρτησης μπορεί να έχει από τήν Δημοτική Αρχή της περιοχής, όπως άλλωστε ούτε το Νοσοκομείο Καστοριάς που εδρεύει στην πόλη της Καστοριάς δεν έχει σχέση εξάρτησης από τον Δήμο Καστοριάς ή ακόμα και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Με σκοπό βέβαια την βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες του νομού Καστοριάς, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και των φορέων ευθύνης αυτού, αναπτύσσει πάντα σχέσεις συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς του νομού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως αυτές εκφράζονται από τις κατά περίπτωση αρμόδιες αρχές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ασκεί συνδιοίκηση με αυτές.

Με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Γ.Ν. Καστοριάς, στηρίζουμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου στην αρχική νόμιμη απόφασή του (αριθμ. 101/5-1-2012) για μετακίνηση προσωπικού από το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Γ.Ν. Καστοριάς στο Γ.Ν. Καστοριάς λόγω σοβαρών υπηρεσιακών αναγκών και απαιτούμε την ανάκληση της υπ’ αριθμ. 180/11-1-2012 απόφασής του, με την οποία ανακάλεσε, ευρισκόμενος σε ψυχική και σωματική πίεση, την απόφαση μετακίνησης του ανωτέρω προσωπικού.

Οι ενέργειες της Διοίκησης του Νοσοκομείου δεν αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης του Γ.Ν. Καστοριάς, αλλά στην μεταφορά πλεονάζοντος προσωπικού στο Νοσοκομείο για κάλυψη πραγματικών αναγκών.

Το Νοσοκομείο έχει αποδείξει έμπρακτα την υποστήριξή του στο Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης για τη λειτουργία του, με την αρωγή ιατρών και ειδικού προσωπικού (Φυσιάτρου, Ιατρού Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτή) από το Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού, χωρίς την οποία θα ήταν αδύνατη η λειτουργία του. Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους συναδέλφους του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης και σκοπός μας είναι η εύρυθμη λειτουργία όλων των υγειονομικών μονάδων του Νομού Καστοριάς, με γνώμονα την ολιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών του Νομού.

Σε περίπτωση που ο Διοικητής δεν εφαρμόσει την αρχική απόφασή του η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε ομόφωνα επαναλαμβανόμενες 3ωρες στάσεις εργασίας και Γενικές Συνελεύσεις.

Το ανωτέρω ψήφισμα να κοινοποιηθεί σ’ όλους τους αρμόδιους φορείς και τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ