“Αλλαζε” επάγγελμα και εξαπατούσε ηλικιωμένους

«Επάγγελμα» είχε κάνει τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ένας νεαρός  που άλλαζε… ταυτότητες κατά περίσταση, παριστάνοντας πότε τον χρυσοχόο ή τον λογιστή και πότε τον ασφαλιστή. Το ότι σε βάρος του εκκρεμούν δικογραφίες για διακεκριμένες απάτες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης που είχε διαπράξει τον περασμένο Μάρτιο και Απρίλιο, δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει τις «δουλειές» του στην Κοζάνη.

Την έπαθε, όμως, γιατί η ηλικιωμένη που προσπάθησε να εξαπατήσει στην Άνω Κώμη Κοζάνης προσποιούμενος τον υπάλληλο ασφαλιστικής εταιρείας στην οποία δήθεν όφειλε 400 ευρώ το παιδί της, αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι». Η 72χρονη γυναίκα θέλησε να μιλήσει στο γιο της για να της επιβεβαιώσει την οφειλή και ο 21χρονος προθυμοποιήθηκε να τον καλέσει εκείνος από το κινητό του.

Όμως, η γυναίκα κατάλαβε ότι στο τηλέφωνο  δεν ήταν ο γιος της αλλά ένα άγνωστο άτομο και ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο νεαρός απατεώνας τράπηκε σε φυγή, αλλά εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την 72χρονη. Έτσι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης που ενημερώθηκε και για το πλούσιο παρελθόν του.

Αντίθετα, μια 73χρονη γυναίκα στο σπίτι της οποίας στα Τρίκαλα εμφανίστηκαν δυο άλλοι απατεώνες, πίστεψε το παραμύθι ότι ο γιος της  οφείλει χρήματα από την αγορά ενός φορητού υπολογιστή και τους έδωσε τα 200 ευρώ που ζήτησαν. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ασφάλεια Τρικάλων.