Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Ορεστίδος – ”Εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να ανακοινώσει τη δημιουργία Κέντρου παραμονής παράνομων μεταναστών, στη Νεάπολη Βοίου Κοζάνης στο Στρατόπεδο «Πόρτη».

Το ζήτημα των μεταναστών δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και σπασμωδικά με τέτοιου είδους αποφάσεις, αλλά στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης. Ενδεικτικό του πρόχειρου σχεδιασμού αποτελεί το γεγονός ότι η εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών θα γίνει σε έναν ακατάλληλο , για πολιτισμένο κράτος, χώρο διαβίωσης ανθρώπων, πράγμα το οποίο ενδεχομένως να εκθέσει διεθνώς τη χώρα μας εξαιτίας των απαράδεκτων συνθηκών.

Δηλώνει αποφασισμένο να αντισταθεί , με κάθε είδους κινητοποιήσεις της τοπικής Κοινωνίας, σε επιλογές και αποφάσεις που υπονομεύουν το μέλλον του τόπου.

Αντιπροσωπία του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταβεί και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο και στις διαδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Βοίου , να καταθέσει την παρούσα απόφαση στη Δήμαρχο Δήμου Βοίου η οποία στη συνέχεια θα τη επιδώσει στον αρμόδιο Υπουργό”.