Ο καναπές πρέπει να είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα είδη επίπλων στα σπίτια μας. Καθόμαστε σε αυτούς σε καθημερινή βάση και ως εκ τούτου δέχονται μεγάλη φθορά. Είτε τα παιδιά παίζουν ή τρώνε σε αυτόν, είτε η γάτα περπατάει πάνω του με βρώμικα πόδια, ο καναπές δέχεται καθημερινά μεγάλες φθορές.
Σε καθημερινή βάση κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τους καναπέδες μας σαν καινούργιους αλλά μετά από μερικά χρόνια, αρχίζουν και φαίνονται οι φθορές σε μεγάλο βαθμό. Προφανώς σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήθελαν ιδανικά, να αγοράσουν έναν ολοκαίνουργιο καναπέ όπως έναν κομψό γωνιακό καναπέ ή ένα μοντέρνο υφασμάτινο καναπέ. Ωστόσο, μπορεί να μην μπορείτε να αντέξετε οικονομικά έναν νέο καναπέ αυτή την περίοδο, οπότε υπάρχουν μερικές απλές βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε στον παλιό σας καναπέ, ενώ με αυτό τον τρόπο εξοικονομείτε χρήματα για να αγοράσετε έναν νέο καναπέ αργότερα.

Εάν ο καναπές σας είναι διατηρημένος σε καλή κατάσταση και απλά ψάχνετε να του δώσετε νέα πνοή, τότε μερικά νέα μαξιλάρια θα μπορούσαν να είναι η απάντηση. Δεν χρειάζεται να κοστίσουν πολλά, καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες επιλογές τόσο σε μαξιλάρια όσο και σε καλύμματα μαξιλαριών, εάν έχετε ήδη το εσωτερικό γέμισμα. Μπορείτε, κάνοντας διάφορους συνδυασμούς να δημιουργήσετε μια υπέροχη διακόσμηση στον καναπέ σας. Το υπέροχο με τα μαξιλάρια είναι ότι σας επιτρέπουν να προσθέσετε νέα χρώματα και υφές στον καναπέ σας, τα οποία πραγματικά μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση των επίπλων σας. Αν θέλετε να πάτε τη διακόσμηση του σαλονιού σας ένα βήμα μπροστά, μπορείτε να συνδυάσετε το χρώμα ή το σχέδιο των μαξιλαριών με νέες κουρτίνες.

Αν ωστόσο ο καναπές σας δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση μπορείτε να περιορίσετε την φθορά επιλέγοντας τα κατάλληλα ριχτάρια. Τα ριχτάρια είναι επίσης εξαιρετική ιδέα αν δεν σας αρέσει πλέον το χρώμα ή το μοτίβο του καναπέ σας. Τα ριχτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καλύψουν είτε ολόκληρο τον καναπέ είτε μόνο ένα μέρος του, το οποίο συνήθως είναι αυτό που κάθεστε και θέλετε να αποφύγετε την περαιτέρω φθορά. Τα ριχτάρια, όπως και τα μαξιλάρια δεν έχουν πολύ μεγάλο κόστος καθώς υπάρχουν πολλές διαθέσιμες ποικιλίες σε υφάσματα, χρώματα, σχέδια κλπ από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες  και τον προϋπολογισμό σας.

Υπάρχουν πολλοί υπέροχοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να δώσετε νέα πνοή σε έναν ξεπερασμένο παλιό καναπέ με λίγη δημιουργικότητα και δεν χρειάζεται να κοστίσει πολλά χρήματα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για να τοποθετήσετε έναν νέο κομψό γωνιακό καναπέ μετά από λίγο καιρό.