Την απόφαση της ΕΚΤ θα σχολιάσει σε ζωνταντή σύνδεση ο Αντώνης Σαμαράς. Η δήλωσή του αναμένεται μετά τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι, δηλαδή περίπου στις 4 μμ.

Μέσω αυτής, αναμένεται να θέσει εκ νέου τα διλήμματα, με πρώτο το «κυβέρνηση μέσα στην Ευρώπη ή ακυβερνησία», και να συνδέσει την υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

Αυτό το θέμα κυριαρχεί άλλωστε σήμερα σε όλες τις τοποθετήσεις των στελεχών και των υποψηφίων βουλευτών της ΝΔ.

Η παραμονή μας στην Ευρώπη

–  «Η συζήτηση για το σενάριο της εξόδου από την Ευρωζώνη έχει δύο διαστάσεις. Η μία είναι αμιγώς νομική και θεσμική που δεν προβλέπεται από τις συνθήκες. Όμως, σε πολιτικό επίπεδο, η οικονομία βρίσκεται σε μεταίχμιο, σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, όπου λάθος συγκρούσεις και λάθος αποφάσεις, καβγάδες με τους δανειστές, εσφαλμένες και ιδεοληπτικές στάσεις και μέτρα μπορούν να την οδηγήσουν πάρα πολύ εύκολα να την οδηγήσουν σε μια τραγική κατάσταση που θα ισοδυναμεί, ουσιαστικά, με την έξοδό μας από την Ευρωζώνη», τόνισε ενδεικτικά (στον vima fm) ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Β΄Αθηνών).

–  «Συνεργαστήκαμε με κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, διότι μας ένωσε ένας κοινός στόχος: η εδραίωση της ευρωπαϊκής θέσης της χώρας και οι διαρθρωτικές αλλαγές, για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να απαλλάξουμε τον τόπο από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα. Το ίδιο και τώρα: θα συνεργαστούμε με τις δυνάμεις που έχουν αταλάντευτο στόχο την παραμονή και την εδραίωση της χώρας στην Ευρώπη», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Α΄Πειραιώς). capital.gr