Δήμαρχος Καστοριάς « ζητώ κ. Κικίλια την δημιουργία Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με έδρα την Καστοριά»

Το έθεσε μεταξύ άλλων για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Καστοριάς το θέμα της δημιουργίας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων μαζί και με άλλα αιτήματα και θέματα που έβαλε για μια ακόμη φορά εκμεταλλευόμενος την χθεσινή σύντομη παρουσία του Υπουργού Τουρισμού στην Καστοριά έστω και λίγο πριν τις εκλογές…..

Διαβάστε την ομιλία του δημάρχου Καστοριάς κ. Γιάννη Κορεντσίδη :

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη σημερινή εκδήλωση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για το Σχέδιο Δράσης για τον τουρισμό και την οπτική ταυτότητα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την οποία τιμάτε με την παρουσία σας κύριε Υπουργέ, γιατί βλέπουμε εμπράκτως ότι έχετε αντιληφθεί τις προοπτικές ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας και, κυρίως, της Καστοριάς στον τομέα του Τουρισμού.

Χαίρομαι δε, γιατί παρακολούθησα τις πρόσφατες δηλώσεις σας αναφορικά τελευταία θετικά στοιχεία για την αναβάθμιση του brand name της Ελλάδας, όπου κάνατε ειδική αναφορά για την Καστοριά και την ένταξή της στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον από την πλευρά της κυβέρνησης για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, το οποίο όπως βλέπετε κι εσείς είναι πλούσιο.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα εμβληματικό μνημείο της περιοχής μας, την Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας, ένα από τα πάρα πολλά που διαθέτει η περιοχή μας – και θα έπαιρνε ώρες να τα απαριθμήσω – και το γεγονός αυτό, μαζί με το φυσικό κάλλος της την καθιστά έναν ελκυστικό προορισμό για επισκέπτες από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Αυτή είναι και δική μας η επιδίωξή μας, ως Δήμος Καστοριάς, και για αυτόν τον λόγο προσπαθούμε καθημερινά να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας, αλλά και να προβάλλουμε τον τόπο μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ήδη, μάλιστα, είμαστε στην φάση της ολοκλήρωσης της πράξης για τη δημιουργία στρατηγικής διακριτής ταυτότητας (branding strategy) με σκοπό η Καστοριά να μετατραπεί σε έναν αναγνωρισμένο τουριστικό και πολιτιστικό προορισμό.

Όμως, για να καταστεί αυτό δυνατό θέλουμε και τη δική σας υποστήριξη και αυτό σηματοδοτεί  η δική σας παρουσία εδώ σήμερα. Δράττομαι δε της ευκαιρίας για να καταθέσω και ένα ακόμη αίτημα το οποίο υποστηρίζουν και όλοι οι φορείς του τόπου, για τη δημιουργία Ανώτερης Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων με έδρα την Καστοριά, το οποίο είχαμε καταθέσει στο Υπουργείου Τουρισμού από την αρχή της θητείας μας και ελπίζω να το δείτε με ενδιαφέρον.

Σας καλωσορίζουμε στην Καστοριά και προσβλέπουμε σε μία στενή συνεργασία για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή μας. »