International Conference On Applied Economics (ICOAE 2010)

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Διεθνές Συνέδριο στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά  (International Conference on Applied Economics, 2010) που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου  του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας- Παράρτημα Καστοριάς σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, στις 26-28 Αυγούστου 2010 στην Αθήνα. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 120 σύνεδροι από 35 χώρες από όλο τον κόσμο.

Το φετινό συνέδριο είναι το τρίτο κατά σειρά που διοργανώνεται από το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Τα  δύο πρώτα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στην Καστοριά το 2008 και 2009 με επίσης πολύ μεγάλη προσέλευση συνέδρων από όλο τον κόσμο.

Κεντρικός ομιλητής του φετινού Συνεδρίου ήταν ο Καθηγητής Ian Steedman από το Manchester Metropolitan University, UK. Ο καθηγητής Ian Steedman αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους  της οικονομικής θεωρίας και έχει σημαντικές συνεισφορές στην ανάπτυξη της οικονομικής θεωρίας και της οικονομικής σκέψης, όπως τεκμηριώνεται από τις εργασίες του για Marx, Sraffa,  Marshall, Jevons και Wicksteed.

Φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε επίσης πληθώρα σημαντικών διεθνών ακαδημαϊκών προσωπικοτήτων που μετείχαν ως ομιλητές ή συντονιστές στο συνέδριο, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Prof. Bjorn Asheim, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας και διευθυντής του κέντρου έρευνας , καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας,  Prof. Kostas Karantininis, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, Δανία, Prof. George Psacharopoulos, καθηγητής London School of Economics, UK  και CESifo των Ηνωμένων Πολιτειών, Prof. Elias G. Carayannis καθηγητής στο Πανεπιστήμιο George Washington, διευθυντής του Διεθνούς επιχειρηματικού ερευνητικού κέντρου χρηματοδότησης (GEFRI) και του ερευνητικού κέντρου καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (EURC) στο Πανεπιστήμιο George Washington στην Ουάσιγκτον.

Η θεματολογία του φετινού συνεδρίου, κάλυψε τους ακόλουθους τομείς:
α) Παγκόσμια οικονομική διαχείριση μετά την κρίση
β) Καινοτομία και επιχειρηματικότητα

γ) Χρηματοοικονομικό και  Τραπεζικό σύστημα
δ) Δημόσια οικονομική
ε) Αγροτική Οικονομία και περιβάλλον
στ) Εκπαίδευση και οικονομία

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο, μπορείτε να αναζητήσετε στη διεύθυνση http://kastoria.teikoz.gr/icoae