Πληρώνουν όλοι, προχωρούν σε αναγκαίες αυξήσεις όλοι οι δήμοι και στην Καστοριά συνεχίζουν την ανευθυνότητα, καλύπτοντας την μετεκλογική τους πίκρα.

Η δημοτική ομάδα Κορεντσίδη μπορούσε να επιλέξει την φυγή να μην φέρει εισήγηση για αυξήσεις και να το αφήσει στους επόμενους, παρανομώντας φυσικά αλλά και εκτοξεύοντας το χρέος  στα 7 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Επέλεξαν το δύσκολο, επέλεξαν την πρόταση για αύξηση αλλά με την προσθήκη πως του χρόνου τέτοια μέρα θα υπήρχε εισήγηση για μειώσεις

Παρόλα αυτά η πρόταση δεν πέρασε και οι 21 σύμβουλοι της μειοψηφίας επέλεξαν το εύκολο…..

Στον ΄΄ αέρα ΄΄ η αποπληρωμή του μεγάλου χρέους προς την ΔΙΑΔΥΜΑ. Σε περιπέτειες ο δήμος Καστοριάς με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Χωρίς εναλλακτική η αρνητική απόφαση για την μη αύξηση των δημοτικών τελών ( αυξήσεις μόνο για το 2020) τα οποία ήταν αναγκαία για να πληρώσει ο υπόχρεος δήμος Καστοριάς ένα τεράστιο χρέος που φτάνει περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ και το άφησε στην νέα δημοτική αρχή η διοίκηση ΑΓΓΕΛΗ-ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ που δεν πλήρωσαν για χρόνια τα τιμολόγια προς την ΔΙΑΔΥΜΑ και τώρα πρέπει να τα επωμιστούμε όλοι μας.

Ακόμη και μια μικρή αύξηση του 2014 που έκανε ο τότε δήμαρχος Καστοριάς Μ.Χατζησυμεωνίδης ώστε να ανταποκριθεί στα νέα τιμολόγια προς την ΔΙΑΔΥΜΑ, με το που ανέλαβε ο Ανέστης Αγγελής στην προσπάθεια να δείξει καλή εικόνα προχώρησε σε μείωση της μικρής αύξησης τότε με αποτέλεσμα καταστρεπτικό σήμερα, διότι αν έμενε από το 2014 η μικρή αύξηση Χατζησυμεωνίδη, σήμερα δεν υπήρχε χρέος και ούτε ανάγκη να βρεθεί τρόπο άμεσης κάλυψης 1.800.000.

Αυξήσεις δημοτικών τελών σε ολόκληρη την Δυτική Μακεδονία έχουν κάνει όλοι σχεδόν οι δήμοι εκτός των δήμων Φλώρινας και Καστοριάς και οι οποίοι έχουν και το μεγαλύτερο χρέος δηλ. περίπου 1.800.000 ευρώ ο καθένας.

Ολόκληρη η Δ. Μακεδονία παρακολουθεί την ανεύθυνη στάση ορισμένων που έφτασαν και στο απαράδεκτο σημείο να χειροκροτούν μετά την αρνητική απόφαση στην χθεσινή συνεδρίαση δείχνοντας απόλυτη ανευθυνότητα και ενδεχομένως επιβεβαιώνοντας και την κρίση των πολιτών για το πως ευτυχώς ψήφισαν στις εκλογές του Μαΐου.

Οι αυξήσεις φυσικά και δεν είναι ευχάριστες αλλά είναι μεγάλη ντροπή να αποφασίζεις να μην πληρώσεις την εταιρία που είναι υπεύθυνη για την ανακύκλωση, να χειροκροτείς ανεύθυνα, να γελάς και να μιλάς για νίκες όταν όλη η Δ. Μακεδονία παρακολουθεί τον δήμο Καστοριάς σαν δήμο μπαταχτσή…..

Για να τα λέμε βέβαια όλα, όταν προσπάθησε ο δήμος Καστοριάς με δήμαρχο τον Α.Αγγελή να κάνει αυξήσεις ξεσηκώθηκαν οι πολίτες ( και με το δίκιο τους) διότι έλεγαν τότε, έργα δεν κάνουν, μελέτες ΜΗΔΕΝ, ανάπτυξη πουθενά….ε, όχι και αυξήσεις