Επίθεση Διαμαντόπουλου και στην Μαρία Αντωνίου –

Δ.Τ – Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση αποτελεί μια σκανδαλώδη υπόθεση. Μια υπόθεση διαπλοκής και απευθείας επιδότησης των μεγαλοκαναλαρχών από το κράτος και την κυβέρνηση. Η ιστορία ξεκινά από το αυταρχικό κλείσιμο της ΕΡΤ και το μαύρο στις οθόνες. Με αυτόν τον τρόπο αποκλείστηκε η ΕΡΤ από τον διαγωνισμό για το ψηφιακό φάσμα, με αποτέλεσμα να το λάβει σαν «δωράκι» σχεδόν μονοπωλιακά η Digea. Η ιστορία συνεχίζεται έως σήμερα με την ενδεχόμενη ανάληψη του κόστους για την τηλεοπτική-ψηφιακή κάλυψη του πληθυσμού από τους ΟΤΑ (δηλαδή από τους πολίτες) για χάρη της Digea, μέσω του προγράμματος «ψηφιακής σύγκλισης».

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το πρόγραμμα «ψηφιακή σύγκλιση» αποτελούν χρήματα του ελληνικού λαού τα οποία δίνονται από την ΕΕ για την επίτευξη των στόχων αξιοποίησης και ανάπτυξης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και όχι για την επιδότηση των υποδομών των μεγαλοκαναλαρχών.

Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι η Digea έλαβε την 15ετή εκμετάλλευση ψηφιακού φάσματος 240 MHz με μόλις 18.3εκ. ευρώ δίχως να υπάρχει άλλος συμμετέχων στη δημοπρασία. Για να αντιληφθούμε το «σκάνδαλο» αρκεί να αναφέρουμε ότι φάσμα 72MHz δόθηκε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έναντι 309 εκ. ευρώ.

Δεν ξεχνάμε το γεγονός ότι η σημερινή ερωτώσα βουλευτής κα Αντωνίου στήριξε όλο το προηγούμενο διάστημα τις αποφάσεις και τη στάση της κυβέρνησης για την ΕΡΤ και την διαχείριση του ψηφιακού φάσματος.

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε ότι τις υποχρεώσεις της Digea και των μεγαλοκαναλαρχών για την ψηφιακή κάλυψη των περιοχών θα τις αναλάβουν και πάλι οι Έλληνες πολίτες και η τοπική αυτοδιοίκηση.