Ο Δήμος Καστοριάς πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα : «Δομές Μουσικής Εκπαίδευσης και Μουσικά Ρεύματα στην Καστοριά του Μεσοπολέμου» την οποία θα παρουσιάσει ο συμπολίτης μας Μουσικολόγος κ. Ιωάννης Τσακιρίδης .

Ο Ιωάννης Τσακιρίδης γεννήθηκε στην Καστοριά το 1985 και είναι Μουσικολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΤΕΙ Ηπείρου καθώς και πτυχιούχος των Σχολών Ανώτερων Θεωρητικών της Αρμονίας, Αντιστίξεως και Διεύθυνσης Μπάντας. Ενασχολείται επαγγελματικά με την διδασκαλία πνευστών μουσικών οργάνων καθώς και με την οργάνωση και διεύθυνση μουσικών συνόλων κλασικής και παραδοσιακής μουσικής. Κατά καιρούς έχει διεξάγει μουσικολογικές έρευνες στην Άρτα, στη Πρέβεζα, τη Σητεία και το Ηράκλειο καθώς και πλείστες δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εφημερίδες που αφορούν μείζονα μουσικολογικά ζητήματα. Επίσης, επί οκταετία ασχολείται ενεργά με την έρευνα και καταγραφή γεγονότων της καστοριανής τοπικής ιστορίας, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τη μουσική κίνηση στη πόλη της Καστοριάς, αρχές του 20ου αι.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καστοριάς .