ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Χατζησυμεωνίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδοσόπουλο, πραγματοποίησε στην Αθήνα την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, προκειμένου να προωθήσει θέματα του Δήμου Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Χρυσοχοϊδη, παρουσία και της Ειδικής Γραμματέως ΕΣΠΑ, κας Ζεμπιλιάδου, όπου υποβλήθηκαν αιτήματα για την χρηματοδότηση μελετών, για την αξιοποίηση του Ναυταθλητικού Κέντρου της πόλης μας και την κατασκευή νέου πολιτιστικού κέντρου και την στην συνέχεια χρηματοδότηση της κατασκευής των δύο αυτών μεγάλων έργων, μέσω του ΕΣΠΑ. Επίσης ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε στον κ. Υπουργό και την Ειδική Γραμματέα την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αξιολογήσεων και εντάξεων των προτάσεων έργων, όπου υποβλήθηκαν στο τομεακό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑ του ΥΠΕΚΑ.

Με την Ειδική Γραμματέα του ΕΣΠΑ, κα Ζεμπιλιάδου συζητήθηκε το θέμα των τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων, προκειμένου να επιλυθούν τα διαδικαστικά θέματα και να ξεκινήσουν τα προγράμματα κατάρτισης. Επίσης έγινε αναφορά για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, παίρνοντας την διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου πως μέσα στον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει εφαρμογή τους και στην περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος επισκέφτηκε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και πιο συγκεκριμένα την Διεύθυνση Χωροταξίας, όπου ζήτησε από την Διευθύντρια την προώθηση της διαδικασίας αναθεώρησης και επέκτασης του σχεδίου πόλεως της Καστοριάς, η οποία εκκρεμεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο Υπουργείο Οικονομικών συναντήθηκε, ως πρόεδρος της ΔΙΑΔΥΜΑ, με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ, κ. Μαντζούφα, με τον οποίο συζήτησε την εξέλιξη της κατασκευής του σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, της διαχείρισης και επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων (αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ).