Στον απόηχο της κόντρας Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων, διατάχθηκε έρευνα από την Εισαγγελία της Αθήνας για την ανάρτηση στο διαδίκτυο φωτογραφιών όπου εικονίζονται αστυνομικοί εν υπηρεσία φορώντας πολιτικά στη συγκέντρωση της Τρίτης.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την διερεύνηση τυχόν διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης προσωπικών δεδομένων των αστυνομικών με πολιτικά που δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα left.gr.

Το θέμα αυτό έχει πυροδοτήσει διαμάχη μεταξύ του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και του ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φέρονται ότι επιχείρησαν «ελέγχους» σε αστυνομικούς με πολιτικά που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Τρίτης. Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για αντιποίηση αρχής και για αποκάλυψη στο διαδίκτυο των φωτογραφιών των αστυνομικών. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές και τα στελέχη τους ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να ζητούσαν τα στοιχεία από αστυνομικούς κάνουν λόγο για προσπάθεια να σταματήσουν οι προληπτικές προσαγωγές διαδηλωτών.

Η επιχείρηση αυτή μαζί με δηλώσεις των βουλευτών αλλά και φωτογραφίες αστυνομικών αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα που συνοδεύεται από βίντεο με τίτλο «παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στα ασφαλίτικα μπλόκα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, το οποίο κάνει λόγο για πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά ενέργεια, για υποκατάσταση των αρμόδιων αρχών και για φασίζουσα νοοτροπία του άλλου άκρου.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, υποστήριζαν ότι έγινε μια απλή συζήτηση με τους αστυνομικούς, ώστε να σταματήσουν τις προληπτικές προσαγωγές, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως η Αστυνομία δημοσιοποιεί φωτογραφίες όπως αυτές των συλληφθέντων και ιερόδουλων. Για την υπόθεση αυτή, πάντως, διατάχθηκε προανάκριση από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία τονίζει ότι οι αστυνομικοί εκτελούσαν διατεταγμένη υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας.zougla.gr