Αν το όνειρό σας και του συντρόφου σας, είναι να κάνετε μία μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά, μάλλον δεν βλέπετε την ώρα να γίνεται γονείς. Μην βιαστείτε όμως να πάρετε αυτή την απόφαση! Παρακάτω θα βρείτε κάποια πράγματα, που πρέπει να έχετε υπόψιν, πριν αποφασίσετε να κάνετε παιδιά. 

Θα χρειάζεστε περισσότερο χώρο

Ένα μικρό διαμέρισμα, ίσως να είναι ό,τι πρέπει για ένα ζευγάρι, αλλά δεν είναι κατάλληλο για μία οικογένεια με δύο – τρία παιδιά! Αν θέλετε να μεγαλώσετε την οικογένειά σας, πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσετε σε ένα πιο μεγάλο σπίτι.

Εύκολα θα βρείτε σπίτι στην περιοχή που θέλετε, με μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο. Για παράδειγμα αν ψάχνετε σπίτι στο Ελληνικό ή στην Ανάβυσσο, αρκεί να γράψετε σε μία μπάρα αναζήτησης “πωλήσεις κατοικιών Ελληνικό” ή “πωλήσεις κατοικιών Ανάβυσσος”.

Θα πρέπει να κάνετε οικονομίες

Πάντα θα χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα, για ρούχα, για φροντιστήρια, για εξωσχολικές δραστηριότητες, για έπιπλα, για δώρα και για πολλά άλλα. Συνεπώς, πάντα θα πρέπει να έχετε χρήματα στην άκρη, διότι μέχρι να μεγαλώσουν τα παιδιά σας, θα έχετε διαρκώς έξοδα.

Θα πρέπει να εξασφαλίσετε το μέλλον των παιδιών σας

Μπορεί να θέλετε τόσο πολύ να αποκτήσετε τα δικά σας παιδάκια, που ξεχνάτε ότι δεν θα μείνουν παιδάκια για πάντα. Πρέπει να είστε σίγουροι ότι θα έχουν κάποιον τρόπο να βιοποριστούν στο μέλλον, ακόμα και αν ματαιωθούν τα υπόλοιπα σχέδιά τους. 

Θα περάσετε πολλές νύχτες άυπνοι

Ίσως νομίζετε ότι τα παιδιά σας δεν θα σας αφήνουν να κοιμηθείτε, μόνο όταν είναι μωρά, αλλά κάνετε μεγάλο λάθος.

Μέχρι να μεγαλώσουν, θα σας ξυπνάνε μέσα στην νύχτα, επειδή είδαν κάποιο κακό όνειρο ή επειδή πονάει η κοιλιά τους και όταν μεγαλώσουν, θα μένετε ξύπνιοι μέχρι να επιστρέψουν από την βραδινή τους έξοδο.

 

Ποτέ δεν θα είστε ήρεμοι

 

Όταν έχετε παιδιά, είναι το μόνο πράγμα που σκέφτεστε. Που είναι, τι κάνουν, αν είναι καλά, αν έχουν φάει μεσημεριανό. Ποτέ ξανά δεν θα βρείτε την ησυχία σας, γιατί πάντα η προτεραιότητά σας θα είναι τα παιδιά σας.

 

Θα πρέπει να θυμηθείτε τα σχολικά μαθήματα

 

Ειδικά στις πρώτες τάξεις του σχολείου, τα παιδιά σας θα έρχονται σε εσάς για βοήθεια. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας στην Γλώσσα, στα Μαθηματικά, στην Ιστορία και σε όλα τα υπόλοιπα σχολικά μαθήματα.

Ίσως μάλιστα να χρειαστεί να μελετήσετε μαζί με τα παιδιά σας κάποιες ώρες, για να κατανοήσετε τα μαθήματά τους.