Είναι καλό να αλλάζετε την ρουτίνα της γυμναστικής σας, ανά κάποια χρονικά διαστήματα. Μήπως η ρουτίνα γυμναστικής που έχετε τώρα, έχει παλιώσει; Στην συνέχεια θα βρείτε κάποια σημάδια, που μαρτυρούν ότι χρειάζεται η ρουτίνα της γυμναστικής σας να αλλάξει.

Έχετε αρχίσει να βαριέστε

Αν δεν αισθάνεστε ενθουσιασμό, για να αρχίσετε την γυμναστική ρουτίνα σας γεμάτοι ενέργεια, ίσως κάτι να πηγαίνει λάθος. Ειδικά αν αγανακτείτε κάθε φορά, που έρχεται η ώρα της γυμναστικής σας και βαριέστε αφόρητα.

Αν συμβαίνει αυτό, μάλλον έχετε παρά-συνηθίσει την ρουτίνα που έχετε τώρα και έχει έρθει καιρός να την τροποποιήσετε.

Δεν παρουσιάζετε βελτίωση

Αν βρίσκεστε διαρκώς στο ίδιο στάσιμο επίπεδο και δεν παρουσιάζετε καμία βελτίωση, μάλλον η ρουτίνα γυμναστικής σας έχει παλιώσει. Ίσως χρειάζεται να δυσκολέψετε λίγο το γυμναστικό σας πρόγραμμα, ώστε να συνεχίσετε να βλέπετε θετικά αποτελέσματα και στο μέλλον.

Δεν έχετε ενέργεια

Η γυμναστική πρέπει να σας δίνει περισσότερη ενέργεια και όχι να σας την απορροφάει. Αν μετά από την γυμναστική σας αισθάνεστε εξαντλημένοι και χωρίς καθόλου ενέργεια, ίσως να σας έχει κουράσει η γυμναστική ρουτίνα που ακολουθείτε. Συνεπώς, καλά θα κάνετε να βρείτε μία νέα ρουτίνα.

Δεν νιώθετε ότι η ρουτίνα σας είναι πρόκληση

Άμα κάνετε την ίδια ρουτίνα γυμναστικής για πολύ καιρό, μάλλον όλες οι ασκήσεις σας φαίνονται πολύ εύκολες πια. Αυτό σημαίνει, ότι το πρόγραμμα γυμναστικής σας δεν είναι πρόκληση για εσάς.

Για να συνεχίσει να είναι πρόκληση, πρέπει να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας με μία νέα ρουτίνα γυμναστικής.

Σας πονάνε πάντα οι ίδιοι μύες

Αν κάθε φορά μετά από την γυμναστική σας πονάνε πάντα οι ίδιοι μύες, ίσως κάτι να κάνετε λάθος. Ίσως κουράζετε υπερβολικά ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας και πρέπει να το αφήσετε για κάποιον καιρό να ξεκουραστεί.

Βρείτε μία νέα ρουτίνα γυμναστικής, κατά την οποία εστιάζετε σε άλλα μέρη του σώματός σας.

Δεν πονάει κανένας μυς σας

Καμιά φορά είναι πιθανό να μην νιώθετε καμία ενόχληση μετά από την γυμναστική σας, αλλά αν αυτό συμβαίνει πάντα, είναι κακό σημάδι.

Αν δεν πονάει κανένας μυς σας ποτέ μετά απ’ την γυμναστική, ίσως η ρουτίνα που ακολουθείτε τώρα, να είναι υπερβολικά εύκολη για εσάς και χρειάζεται να την ανανεώσετε.

Αν θέλετε να δείτε περισσότερα αποτελέσματα απ’ την γυμναστική σας, ίσως σας ωφελήσει το να χρησιμοποιήσετε κάποια συμπληρώματα διατροφής, όπως είναι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και η πρωτεΐνη όγκου.