Όταν κανείς αισθάνεται μία ενόχληση που δεν υποχωρεί, μετά από κάποια στιγμή αποφασίζει να επισκεφθεί έναν γιατρό. Γιατί να το κάνει όμως αυτό, αφού ο γιατρός μπορεί να επισκεφθεί τον ασθενή στο σπίτι του; Στην συνέχεια είναι κάποια απ’ τα θετικά των γιατρών κατοίκον.

Οι ασθενείς έχουν μεγαλύτερη άνεση

Όταν ο γιατρός έρχεται στο σπίτι του ασθενή, είναι λογικό ο δεύτερος να νιώθει πολύ πιο άνετα. Τα ιατρεία, είναι για πολλούς λόγους χώροι που στρεσάρουν τους ανθρώπους.

Αντίθετα, αν η εξέταση γίνεται στο σπίτι του ασθενή, επειδή είναι σε οικείο περιβάλλον, ο εξεταζόμενος έχει λιγότερο άγχος και η εξέταση γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Για παράδειγμα, αν ο ασθενής χρειάζεται να κάνει κάποιες ακτινογραφίες, είναι προφανές ότι θα αισθάνεται πιο ήρεμος, αν κάνει για παράδειγμα ακτινογραφίες κατ οίκον, παρά αν κάνει ακτινογραφίες σε ένα ξένο δωμάτιο ιατρείου.

Παρέχεται βοήθεια σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, που δεν είναι εύκολο για κάποιους να επισκεφθούν έναν γιατρό, γιατί δεν μπορούν να μετακινηθούν με άνεση. Μπορεί αυτό να συμβαίνει διότι είναι ηλικιωμένοι, γιατί έχουν σπασμένο πόδι ή για διάφορους άλλους λόγους.

Με έναν γιατρό κατοίκον, αυτοί οι άνθρωποι δεν αναγκάζονται να βρούνε τρόπο και μέσο μετακίνησης, συνεπώς η διαδικασία της εξέτασης γίνεται πολύ πιο εύκολη για αυτούς.

Δεν υπάρχει αναμονή

Ένα μεγάλο θετικό των γιατρών κατοίκον, είναι πως δεν περιμένει ο ασθενής σε ουρά αναμονής. Πάντα στα νοσοκομεία υπάρχουν άπειρα ραντεβού από ασθενής και ο καθένας περιμένει ανυπόμονα να έρθει η σειρά του στο λόμπι.

Αντίθετα, όταν ο γιατρός επισκέπτεται το σπίτι του ασθενή, η εξέταση πραγματοποιείτε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις.

Επίσης, δεν δημιουργείται στον ασθενή το άγχος πως καθυστερεί τους υπόλοιπους, που περιμένουν στην ουρά.

Επικρατεί ησυχία

Όπως προαναφέρθηκε, τα ιατρεία είναι πάντα γεμάτα με κόσμο. Αυτό σημαίνει, ότι πάντα θα υπάρχει θόρυβος σε κάποιο βαθμό, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και παιδιά στην αίθουσα αναμονής.

Ενώ όταν κάνει επίσκεψη στον ασθενή ένας γιατρός κατοίκον, δεν υπάρχει η παρουσία των ενοχλητικών εξωτερικών παραγόντων.

Οι ασθενείς δεν εκτίθενται σε μικρόβια

Στα ιατρεία, μαζεύονται πολλοί ασθενείς, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από μεταδοτικές αρρώστιες. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι εισέρχονται στο ιατρείο με ένα θέμα και εξέρχονται με περισσότερα.

Ευτυχώς, όταν ο γιατρός επισκέπτεται το σπίτι του ασθενή, δεν τον εκθέτει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο να χειροτερεύσει η κατάστασή του.