Παρέμβαση του πρώην προέδρου του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς Κωνσταντίνου Μαλεγκάνου για τα χρίσματα της Ν.Δ, μέσα από το blog alphafm.gr.

Διαβάστε το κείμενο που μας έστειλε :

Οι επερχόμενες εκλογές στην τοπική και περιφεριακή αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποτελέσουν τη μεγάλη και μοναδική ευκαιρία για τη συνύπαρξη και σύμπραξη πηγαίων λαϊκών δυνάμεων με γνωμονα το συμφερον της τοπικης κοινωνιας. Η αντιμετωπιση των τοπικων προβληματων περα από τη γνωση , χρειαζεται ζηλο και κοινη δραση και όλα αυτά απαιτουν την υπερβαση των στενων κομματικων οριων,

Τα οποια πολλες φορες λειτουργουν ανασχετικα για τη λυση των προβληματων.

Αναγκη λοιπον είναι η δημιουργια αυτοδιοικητικων σχηματων από στελεχη που θα προερχονται από τις δυναμεις της τοπικης κοινωνιας με κριτηρια την ικανοτητα , εντιμοτητα , και την εργατικοτητα, και που υπαρχουν σε αφθονια σε ολες τις τοπικες κοινωνιες και δεν είναι μονοπωλιακα προιοντα κανενος κομματος . Καποια από αυτά τα σχηματα , με αξιοκρατικα κριτηρια , μπορουν να στηριξουν τα κομματα εκ των υστερων , αυτά που βρισκονται πιο κοντα στις αρχες και το προγραμμα , και όχι να δινουν χρισματα και ευλογιες στους εκλεκτους τους.

Το αυτονοητο και δημοκρατικο δικαιωμα , να επιλεγει η τοπικη κοινωνια τους τοπικους εκπροσωπους της απαλλαγμενη από τις ‘υποδειξεις’ των κομματων προς τους πολιτες – ψηφοφορους , υποψηφιων , ισων κατά τ’ αλλα μεταξυ ισων , περιφρουρει και το δικαιωμα να διεκδικουν οι πολιτες με ισους ορους την τιμη να διοικησουν τις τοπικες κοινωνιες , και τοτε μονο η τοπικη και περιφεριακη αυτοδιοικηση που είναι θεσμος πρωτογενους λαικης εξουσιας και κατά το συνταγμα αυτονομη και ανεξαρτητη , διοικητικα – λειτουργικα και πολιτικα , θα μπορεσει ανεπηρεαστη να εφαρμοσει το προγραμμα της στο χωρο δικαιοδοσιας της και να λογοδοτει στο λαο που την εκλεγει.

Καποιοι λοιπον συνεχιζουν να επιζητουν χρισματα μεσα από τα κομματικα οργανα , με διαδικασιες αδιαφανεις για το κοινωνικο συνολο , και μεσα από δεσμευσεις που δεν γνωριζει το εκλογικο σωμα , και καποιοι επισης αποδιδουν χρισματα επιβεβαιωνοντας την ιδιοκτησιακη αντιληψη που κυριαρχει στο δημοσιο βιο για κάθε μορφη εξουσιας . Αυτή την παρωχημενη τακτικη σε συνδυασμο με την < οπαδικη > διαχειρηση των ψηφοφορων είναι ωρα οι τοπικες κοινωνιες να αποκρουσουν μεσα από δικες τους πρωτοβουλιες και μεσα από κινησεις ελευθερων πολιτων .

Το μεγαλο λοιπον στοιχημα της επομενης τριετιας για τον Δημο μας ( και όχι μονον) που θα λειτουργει στα πλαισια του Καλλικρατη , είναι να πετυχει το εγχειρημα αφου καλειται να δωσει λυσεις σε προβληματα που απειλουν το μελλον του τοπου μας σε περιπτωση μη ορθολογικης και αποσπασματικης διαχειρησης τους , και όχι οι υποψηφιοτητες – προσωπικοτητες που βαζουν διχαστικα διλημματα σε κοινωνιες και κομματα , γιατι άλλο είναι το χρισμα ημετερων και άλλο η στηριξη των αξιων.

Μαλεγκανος Κωνσταντινος