Ο Δήμαρχος Καστοριάς κ.Ανέστης Αγγελής, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο στις 18-9-2014 τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τορόντο κ.κ.Σωτήριο, μαζί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ συνοδευόμενοι από τους Αδελφούς κ.κ. Λάζαρο και Αχιλλέα Μιρκόπουλο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι στο πρόσωπο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τορόντο κ.κ.Σωτήριο υποδέχεται και όλους τους Απόδημους ΄Ελληνες και ιδιαίτερα τους Συμπατριώτες μας Καστοριανούς του Τορόντο και γενικότερα του Καναδά, ευχαρίστησε για την τιμητική επίσκεψη και τον συνεχάρει για τον αγώνα του για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Σεβασμιότατος Ιεράρχης μας, Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ χάρισε στον Δήμαρχο την Εικόνα του Αγίου Μηνά, για να βοηθάει η χάρη του το έργο του Δημάρχου, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την ευλογία και την αγάπη του, ευχόμενος να είναι υγιής και δυνατός για να συνεχίσει το Θεάρεστο μεγάλο έργο του, για την στήριξη και την φροντίδα των αναξιοπαθούντων οικογενειών του Νομού μας.

Τέλος ο Δήμαρχος έκανε μνεία της μεγάλης προσφοράς της Οικογένειας Μιρκόπουλου, στον απόδημο Ελληνισμό.