ME ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ –

Βάση νόμου η Α’θμια και Β’θμια εκπαίδευση πρέπει να ζητήσουν άσχετα με την απόφαση των δημάρχων αύριο και την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Δείτε την επείγουσα ανακοίνωση :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς,

όλοι μας ως μέλη της τοπικής κοινωνίας αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις σκληρές οικονομικές συνθήκες των καιρών μας και γινόμαστε καθημερινά κοινωνοί των προβλημάτων που απορρέουν από αυτές.

Με το χειμώνα προ των πυλών και με αποδεδειγμένη την αδυναμία κάλυψης των δαπανών που απαιτούνται για τη θέρμανση, ομολογούμε τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόμαστε όλοι ανεξαιρέτως, διαμαρτυρόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν, ζητούμε και μεις με τη σειρά μας να δοθεί μια ορθολογική λύση στο πρόβλημα.

Με κοινή απόφαση των τριών Δημάρχων, σύμφωνα με τον Ν.3852/2010, άρθρο 94 επικαλούμενοι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία της Π.Ε. Καστοριάς θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.

Συμμεριζόμαστε τους λόγους που τους οδήγησαν στην παραπάνω απόφαση,

όμως τα Π.Δ. 104/1979: «Περί σχολικού και διδακτικού έτους… των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.», Π.Δ. 200/1998 και 201/1998: «Οργάνωση και λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων.», ορίζουν ρητώς περί της λειτουργίας των σχολείων και παρακαλούνται οι κ.κ. Δ/ντές – Δ/ντριες, και οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης Π.Ε. Καστοριάς να ευρίσκονται στη θέση εργασίας τους.

Ο Διευθυντής της Δ.Π.Ε. Καστοριάς

Γεώργιος Μασλάρης

Η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Στέλλα Κ. Τέγου – Στεργιοπούλου