Δ.Τ – Επιστολή της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο με θέμα «Πρόβλημα με τον τίτλο σπουδών του Τ.Ε.Ι. Πληροφορικής Καστοριάς για τους φοιτητές που έκαναν κατ΄ εξαίρεση μεταγραφή από το αντίστοιχο Τ.Ε.Ι. των Γρεβενών».

 

Αγαπητέ κ. Υπουργέ και κ. Υφυπουργέ,

Σε συνάντηση που πραγματοποίησα με Αντιπροσωπεία Φοιτητών του Τ.Ε.Ι. «Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.» του Ν. Καστοριάς, ενημερώθηκα πως οι είκοσι (20) φοιτητές που είχαν κάνει κατ΄ εξαίρεση μεταγραφή από το Τ.Ε.Ι. των Γρεβενών με τίτλο: «Εφαρμογές Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία» στο Τ.Ε.Ι. του Νομού Καστοριάς με τίτλο: «Πληροφορική και Τεχνολογία Υπολογιστών», όπως προέβλεπε το Προεδρικό Διάταγμα 90/2013 του Σχεδίου «ΑΘΗΝΑ», δε θα λάβουν τον νέο τίτλο του Τ.Ε.Ι. «Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.» στο οποίο και φοιτούν, αλλά θα λάβουν τον παλαιό τίτλο σπουδών του Τ.Ε.Ι. των Γρεβενών, στο οποίο πέρασαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Οι φοιτητές, όπως με ενημέρωσαν, πήραν την απόφαση της μεταγραφής, προκειμένου να αποφοιτήσουν με τον τίτλο σπουδών του Τ.Ε.Ι. της Καστοριάς. Σε αντίθετη περίπτωση δε θα είχαν προβεί σε αυτήν την ενέργεια, καθώς το πρόγραμμα σπουδών του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς είναι δυσκολότερο από αυτό του Τ.Ε.Ι. των Γρεβενών συνυπολογίζοντας και το οικονομικό κόστος που έχει η μεταγραφή ενός φοιτητή σε σχολή άλλης πόλης.

Παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι παραπάνω φοιτητές κατά την αποφοίτησή τους να λάβουν τον τίτλο σπουδών του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς: «Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε.» , στο οποίο και φοιτούν και όχι αυτόν των Γρεβενών.