Κύριε Υπουργέ,

Η εθνική ασφάλεια , η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία της πατρίδας μας είναι πρώτιστη προτεραιότητα μας.

Η ασφάλεια και προστασία των Ελλήνων πολιτών, της περιουσίας τους αλλά και τις κρατικής παραμεθορίου περιουσίας είναι ευθύνη της πολιτείας.

Η απόσπαση διακοσίων συνοριοφυλάκων της Καστοριάς στο νομό Έβρου ποσοστό 70% της συνολικής δύναμης τους δημιουργεί στην τοπική κοινωνία του νομού μας σοβαρό προβληματισμό και μειώνει σημαντικά το αίσθημα ασφάλειας.

Αλήθεια , γιατί τόσο μεγάλο ποσοστό από την Καστόρια;

Είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια και η προστασία των κατοίκων του Ν. Καστοριάς από τους παράνομους λαθρομετανάστες που έρχονται από την Αλβανία;

Πως διασφαλίζεται η ασφάλεια αυτή του ακριτικού νομού μας;

Κύριε Υπουργέ η αμετακίνητη θέση σας για την απόσπαση των συνοριοφυλάκων που υπερβάλουν πολλές φορές τον εαυτό τους καθότι κάτοικοι του νομού Καστοριάς για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με την απόσπαση τους αυτή (παρόλες της διαμαρτυρίες της βουλευτού μας και των τοπικών θεσμικών παραγόντων του νομού Καστοριάς) αποδυναμώνουν στο ελάχιστο την προστασία των κατοίκων της περιοχής μας και ενισχύουν την παράνομη διέλευση των λαθρομεταναστών που έτσι και αλλιώς θα γίνει ευκολότερη χωρίς την παρουσία των συνοριοφυλάκων.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι η παράταξη που έχει την αμετακίνητη θέση να ενισχύει την παρουσία στρατιωτικής δύναμης αλλά και την παρουσία και ενίσχυση των συνοριοφυλάκων ώστε οι κάτοικοι του ακριτικού νομού μας να δραστηριοποιούνται με αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας και προστασίας τους από την πολιτεία.

Η παρέμβαση του Προέδρου μας και σημερινού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν λίγο καιρό για έντονη παρουσία στρατού και την ενίσχυση αυτού με σύγχρονα μέσα πρέπει να συνεχιστεί και να είναι θέση της παράταξης μας.

Πιστεύουμε ότι θα επανεξετάσετε το θέμα ώστε η προσωρινή συμμετοχή των συνοριοφυλάκων της Καστοριάς να είναι αναλογικά αυτή που δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για τον ακριτικό Νομό μας.

Πρέπει υπεύθυνα και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες να βρίσκουμε λύσεις που να εξυπηρετούν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

 

 

 

Με εκτίμηση

Δημήτριος Καραμανίδης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) Πρωθυπουργό

2) Υπουργό Εθνικής Αμύνης