ΘΕΜΑ: «Σχετικά με τη μεταφορά του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς στα Γρεβενά»

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, προβλέπεται η μεταφορά του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς στην πόλη των Γρεβενών.

Σήμερα το εν λόγω τμήμα στεγάζεται σε νεόδμητο κτίριο του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς, το οποίο μάλιστα κατασκευάστηκε ακριβώς για τη στέγασή του. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος χώρος είναι εξοπλισμένος με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, ενώ φιλοξενεί περισσότερους από 500 σπουδαστές σε τρέχοντα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στο γεγονός της σκόπιμης επιλογής της πόλης της Καστοριάς για τη στέγαση του τμήματος, καθώς η κατεξοχήν εξαγωγική δραστηριότητα του εμπορίου γούνας συντελεί στην απορρόφηση των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας.

 

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  1. Ενόψει των ανωτέρω παραμέτρων, ιδίως δε της ευχερέστερης δυνατότητας απορρόφησης των σπουδαστών στην τοπική αγορά εργασίας της Καστοριάς, προτίθεται να αναστείλει τη μεταφορά του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Τ.Ε.Ι. Καστοριάς στην πόλη των Γρεβενών;
  2. Σε περίπτωση που εμμείνει στην απόφασή του, έχει υπάρξει πρόβλεψη για το μέλλον των φοιτητών και των σπουδαστικών τους προγραμμάτων, καθώς επίσης και του διδακτικού προσωπικού του; Ποια είναι αυτή;
  3. Πως πρόκειται να αξιοποιηθούν οι παρούσες εγκαταστάσεις και υλικοτεχνικές υποδομές του τμήματος;

 

Αθήνα, 13/03/2013

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

 

Αρτέμιος Ματθαιόπουλος

 

Βουλευτής Σερρών

ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ