Εταιρικά δώρα ως σύμβολο αγάπης προς τους συνεργάτες σας

Πριν αναλύσουμε τη σημασία των επιχειρηματικών δώρων, ας εστιάσουμε σε κάτι πολύ βασικό πρώτα. Όταν θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο σε κάποιο δικό μας πρόσωπο, συνήθως έχουμε δυο κίνητρα και “κανόνες” στο μυαλό μας. Το ένα είναι να κάνουμε ευτυχισμένο και ευχαριστημένο τον παραλήπτη (συνήθως αυτό το πετυχαίνουμε με το να του χαρίσουμε κάτι που επιθυμεί. Το δεύτερο είναι να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και να ενισχύσουμε την υπάρχουσα σχέση μεταξύ μας. Το να χαρίσουμε λοιπόν ένα δώρο σε ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, είτε αυτό είναι κάποιος συγγενής, είτε κάποιος φίλος, δεν είναι και αρκετά δύσκολο, καθώς συνήθως γνωρίζουμε τα ενδιαφέροντα και αυτά που τους αρέσουν.

Το δύσκολο κομμάτι όμως όσον αφορά την αγορά δώρων, είναι όταν πρόκειται για πελάτες, συναδέλφους ή εργαζόμενους μας. Σε μια επιχείρηση προφανώς, το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κίνηση και την εξέλιξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, καθώς και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την προώθηση και την άνθιση της επιχείρησης. Το εργατικό δυναμικό της είναι εκείνο το οποίο συνεισφέρει την απαραίτητη απασχόληση και εργασία προκειμένου η επιχείρηση να βρίσκεται ψηλά στα μάτια των πελατών της. Επίσης, το εργατικό δυναμικό είναι εκείνο το οποίο χάρη στη σκληρή του αφοσίωση η επιχείρηση πετυχαίνει τους εκάστοτε στόχους της. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη η δωρεά ενός επιχειρηματικού δώρου ως ανταμοιβή και επιβράβευση για όλη αυτή τη σκληρή δουλειά.

Το εβδομαδιαίο ημερολόγιο, είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα επιχειρηματικού δώρου καθώς αποτελεί συμβολικό και χρήσιμο για το νέο έτος δώρο, το οποίο προσφέρει πρακτικότητα και χρησιμότητα ιδιαίτερης σημασίας, και είναι τις περισσότερες φορές οικονομικά προσιτό. Ένα ημερολόγιο ή μια ατζέντα δεν είναι ένα οποιοδήποτε δώρο, ή ένα τυχαίο δώρο. Είναι ένα χρήσιμο αντικείμενο το οποίο μένει στον χρόνο και συνεισφέρει στον παραλήπτη του σε πολλές πλευρές της καθημερινότητας του:

– Με την οργάνωση που του προσδίδει στην καθημερινότητα του

– Με τη βοήθεια που του προσφέρει έτσι ώστε να είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τις

καθημερινές του δουλειές, υποχρεώσεις, επαγγελματικές και προσωπικές συναντήσεις.

Δεν είναι ανάγκη κατα την αναζήτησή του δώρου μας να ψάχνουμε για κάτι ακριβό ή φανταχτερό. Ίσα ίσα, όσο πιο μικρά και χρήσιμα είναι τα εταιρικά δώρα που θα χαρίσετε, τόσο το καλύτερο! Εξάλλου, στις μέρες μας σε πρώτο χρόνο έρχεται η αξία και η πρακτικότητα ενός δώρου, και σε δεύτερο η οικονομική του αξία και το μέγεθος.