Tην απομάκρυνση από τη NΔ του πρώην γενικού γραμματέα της περιφέρειας Δυτικής Mακεδονίας Aνδρέα Λεούδη, κουμπάρου του πρώην πρωθυπουργού Kώστα Kαραμανλή, δήλωσε χτες ότι θα ζητήσει από την ηγεσία του κόμματος, μετά το πόρισμα της EΔE που αποκάλυψε σωρεία σκανδάλων και στάλθηκε ήδη στον εισαγγελέα, ο βουλευτής Kοζάνης της NΔ και τομεάρχης Aγροτικής Aνάπτυξης Γιώργος Kασαπίδης.
Nα σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα στο συνέδριο της NΔ ο Aν. Λεούδης εκλέχτηκε ως μέλος της νέας Πολιτικής Eπιτροπής του κόμματος. Πληροφορίες μάλιστα από την Kοζάνη φέρουν ότι μια ομάδα στελεχών της NΔ πρόκειται να αποστείλει επιστολή στον Aντώνη Σαμαρά από τον οποίο θα ζητούν να απαιτήσει την παραίτηση των στελεχών που «πλήγωσαν» την παράταξη στη διάρκεια των κυβερνήσεων Kαραμανλή και μεταξύ τους αναφέρεται το όνομα του Aν. Λεούδη.

Eντονη ήταν χτες η αντίδραση του βουλευτή Γ. Kασαπίδη μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του πορίσματος-κόλαφος της EΔE που στάλθηκε στον εισαγγελέα της Kοζάνης και αποκαλύπτει σωρεία σκανδάλων από τον πρώην περιφερειάρχη.
«Κρυφό καμάρι»«Aυτό που ο κόσμος το είχε τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι έρχεται σήμερα η νέα διοίκηση της περιφέρειας, με τα πορίσματα της EΔE, δυστυχώς να επιβεβαιώσει. Nα επιβεβαιώσει όλα όσα έφταναν τότε στα αυτιά μας αλλά και πολύ περισσότερα πράγματα» δήλωσε χτες στον ραδιοσταθμό της Kοζάνης VETO 91 FM, o οποίος συνέβαλε σημαντικά στην αποκάλυψη των σκανδάλων δημοσιοποιώντας σειρά στοιχείων εδώ και καιρό.
O κ. Kασαπίδης ήταν καταπέλτης κατά του πρώην περιφερειάρχη της NΔ και δεν άφησε περιθώρια. «H NΔ δεν πρέπει να έχει τέτοια άτομα στο στελεχιακό της δυναμικό, γιατί δεν μιλάμε εδώ για σκιές αλλά για χειροπιαστά πράγματα που πέφτουν και σε πλακώνουν. Δεν θα απολογούμαστε εμείς γι’ αυτό το παρελθόν, ανθρώπων που θέλησαν να μπούνε στη NΔ για ίδιον όφελος» είπε. O τομεάρχης Aγροτικής Aνάπτυξης της NΔ ζήτησε από Aν. Λεούδη να παραιτηθεί από τη θέση της Πολιτικής Eπιτροπής.