Στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης για αρκετά χρόνια, από τότε που το αυτοκίνητο και η μηχανή μπήκαν στη ζωή μας, οι πολίτες υπέφεραν από τις εκπομπές καυσαερίων. Ειδικά τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Σήμερα όμως ενόψει των αυξανόμενων περιβαλλοντικών ανησυχιών και της αυξανόμενης ζήτησης για βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις μεταφοράς, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, τα ποδήλατα και τα ηλεκτρικά αμάξια,  έχουν αναδειχθεί ως μια πολλά υποσχόμενη λύση. Αυτά τα φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα προσφέρουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένες εκπομπές ρύπων, βελτιωμένη ποιότητα αέρα και βελτιωμένη απόδοση καυσίμου. Καθώς οι πόλεις παλεύουν με την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και άλλα ηλεκτρικά μέσα μεταφοράς, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν επανάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, προωθώντας ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες ξεχωρίζουν για τις ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους. Σε αντίθεση με τους βενζινοκίνητους κινητήρες, παράγουν μηδενικές εκπομπές επιβλαβών αερίων, συμβάλλοντας σημαντικά στην ποιότητα του αέρα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε αστικά περιβάλλοντα, όπου η ατμοσφαιρική ρύπανση ενέχει σημαντικούς κινδύνους για την υγεία. Με την εξάλειψη των επιβλαβών ρύπων όπως το μονοξείδιο του άνθρακα, τα οξείδια του αζώτου και τα σωματίδια, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, όπως και άλλα οχήματα, διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στη βελτίωση της υγείας του αναπνευστικού συστήματος και της συνολικής ευημερίας των κατοίκων των πόλεων. Επίσης, υπερέχουν στην απόδοση του καυσίμου, αξιοποιώντας την ενέργεια πιο αποτελεσματικά από ότι τα βενζινοκίνητα οχήματα. Αυτό μεταφράζεται σε χαμηλότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Με τον μετριασμό των εκπομπών, τα  ηλεκτρικά οχήματα συμβάλλουν στις προσπάθειες για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ηλεκτρικό μηχανάκι ή scouter, εξυπηρετεί πολλούς πωλητές καθημερινά και λόγω του μεγέθους του. Παράλληλα  μειώνεται και το κυκλοφοριακό πρόβλημα όπως και η εύρεση πάρκινγκ στις μεγάλες πόλεις. Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες προσφέρουν έναν ευέλικτο τρόπο μεταφοράς, καθιστώντας τις κατάλληλες για πλοήγηση σε αστικά περιβάλλοντα που προκαλείται συμφόρηση απο τα πολλά αυτοκίνητα. Το μικρότερο μέγεθος και η ικανότητά τους να ελίσσονται καλύτερα τα καθιστά ως την πιο ιδανική λύση στις μετακινήσεις, ειδικά όταν είναι ώρα αιχμής και υπάρχει μποτιλιάρισμα, κερδίζοντας έτσι οι αναβάτες και οι οδηγοί αρκετό χρόνο και χρήμα.

Ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό της ηλεκτροκίνησης είναι ότι τα οχήματα, ειδικά τα ηλεκτρικά μηχανάκια και μοτοσυκλέτες, λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα, σε σύγκριση με τις συμβατικές βενζινοκίνητες μηχανές. Αυτή η μείωση του θορύβου συμβάλλει σε ένα πιο ήρεμο και λιγότερο αγχωτικό αστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση κόστους σε σύγκριση με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες. Η απουσία καυσίμων, σε συνδυασμό με χαμηλότερο κόστος συντήρησης, μεταφράζεται σε σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες συχνά πληρούν τις προϋποθέσεις για κρατικά κίνητρα και φορολογικές ελαφρύνσεις, όπως είναι η απαλλαγή τελών ή η μη καταβολή διοδίων.

Καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες εμπιστεύονται τα ηλεκτρικά μηχανάκια και αυτοκίνητα, αυξάνεται παράλληλα και η ζήτηση για υποδομές φόρτισης. Οι κυβερνήσεις και οι ιδιωτικοί φορείς επενδύουν στην επέκταση του ηλεκτρικού δικτύου, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.