Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων της Δυτικής Μακεδονίας, σύμβουλοι αριστερών παρατάξεων στο τελευταίο συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διαμαρτυρήθηκαν για την ανάρτηση στο site της Π.Ε. Καστοριάς της ανακοίνωσης της Ένωσης Αποστράτων σχετικά με την εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Βίτσι Καστοριάς για την 63η επέτειο της νίκης του Ελληνικού Στρατού επί των κομμουνιστοσυμμοριτών.

Οι «ευαίσθητοι» και «θιγμένοι» αριστεροί σύμβουλοι έβαλαν εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη κου. Σαββόπουλου και διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι αυτές είναι γιορτές μίσους στις οποίες μετέχουν ακραία στοιχεία.

 

Ενημερωτικά σας υπενθυμίζουμε ότι στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στις μάχες του Γράμμου και του Βίτσι το 1949, παρευρέθηκαν οργανωμένα, στελέχη της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Έλληνες Αξιωματικοί δηλαδή), Βουλευτές της Ν.Δ., καθώς και Βουλευτές, στελέχη και φίλοι της Χρυσής Αυγής (εκλεγμένου κόμματος το οποίο εκπροσωπείται στην Βουλή των Ελλήνων). Όλοι οι παραπάνω καθώς και πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής σε αυτούς που πέσανε πολεμώντας τους συμμορίτες έτσι ώστε η Μακεδονία μας να παραμείνει Ελληνική και όχι… Σοβιετική, Βουλγάρικη, Αλβανική, Γιουγκοσλαβική ή Βορειοκορεατική όπως σχεδίαζαν τα τότε μεγαλοστελέχη του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Μαθήματα ιστορίας από αριστερούς που έχουν μάθει να λένε «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω» εμείς δεν δεχόμαστε.

 

Κύριοι και κυρίες σύμβουλοι της αριστεράς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ζητήστε πρώτα συγνώμη για τις σφαγές των ομοϊδεατών σας αναρχο-κομμουνιστο-συμμοριτών στα χωριά και τις πόλεις της περιοχής μας, για το παιδομάζωμα των 28.000 παιδιών που τα οδηγήσατε πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα, για τις προδοσίες των καπεταναίων σας «εις το όνομα της Α.Μ. Βασίλισσας Ελισάβετ» που η κεφαλή της κοσμεί τις Βρετανικές χρυσές λίρες και μετά μιλήστε για γιορτές μίσους, ακραία στοιχεία και «Εθνική Συμφιλίωση».

 

Υ.Γ.1: για να ξέρουμε τι λέμε, ακόμη και το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. σύμφωνα με την έκθεση Διεθνούς Εξεταστικής Επιτροπής από τις 23.05.1947 χαρακτηρίζει την τότε κατάσταση στην Ελλάδα ως: «Συμμοριτοπολέμου, ἀποσκοποῦντος εἰς τὴν ὑλοποίησιν ἀφ’ ἑνὸς τοῦ παλαιοῦ, ἀπὸ τὰ τέλη τοῦ 19ου αίῶνος, πανσλαβιστικοῦ σχεδίου ἐπεκτατικῆς καθόδου εἰς τὸ Αἰγαῖον δι ἀποσπάσεως τῆς Μακεδονίας ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, ἀνανεωθέντος δὲ ὑπὸ Σταλινικὴν ἐπίνευσιν καὶ Τιτοϊκὴν  πρωτοβουλίαν ὑπὸ τὴν μορφὴν δημιουργίας, μετὰ τῶν λοιπῶν ἐκτὸς Ἑλλάδος τμημάτων τῆς γεωγραφικῆς Μακεδονίας, ξεχωριστοῦ κράτους καὶ ἀφ ἑτέρου εἰς τὴν κομμουνιστικοποίησιν καὶ τῆς ἀπομενούσης Ἑλλάδος.» 

 

Υ.Γ.2: κύριοι και κυρίες σύμβουλοι της αριστεράς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την πρόσφατη εκδήλωση του ΚΚΕ για τον καπετάν-Σκοτίδα, (ο οποίος αιματοκύλισε τη Νάουσα και τα χωριά στο Μαλιμάδι) στο Βατοχώρι Φλώρινας πήρατε «καθοδήγηση» από τους συντρόφους σας;


Τούφας Στέλιος,

Υπεύθυνος Π.Δ. Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Δυτικής Μακεδονίας.