ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, κατόπιν της δημόσιας καταγγελίας της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Λιθιάς κας Ελισάβετ Σαββουλίδου, για την απουσία Ιερέως την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου και αδιαφορία για την ενημέρωση της Επιτροπής και της ίδιας μάλλον, κατατίθενται προς ενημέρωση τα κάτωθι :

  1. Η Ιερά Μητρόπολη γνώριζε την απουσία του Εφημερίου της Λιθιάς πατρός Ευστρατίου Ζία για λόγους υγείας και όρισε Ιερέα να λειτουργήσει την 28η Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιθιάς. Οι λόγοι για τους οποίους δεν υπάκουσε στην εντολή της Ιεράς Μητροπόλεως δεν είναι γνωστοί και ο εν λόγω Ιερέας θα κληθεί σε απολογία.
  2. Η κα Σαββουλίδου, ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λιθιάς, όπως και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού, θα έπρεπε να ακολουθήσουν άλλον δρόμο προς συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη όταν διαπίστωσαν ότι δεν πήγε κάποιος Ιερέας στο χωριό και όχι τη δημόσια καταγγελία και διαφωνία.
  3. Ενημερώνεται ότι οι Ιερείς δεν είναι από σίδερο και πως υπάρχουν στιγμές που αρρωσταίνουν και αυτοί!
  4. Δεν γνωρίζετε ότι δεν επιτρέπεται ο διορισμός κανενός καινούργιου κληρικού για να καλύψει τα εφημεριακά κενά και τα οποία συνεχώς πληθαίνουν;