Η Ομοσπονδία γούνας τους τελευταίους ειδικά 3 μήνες παρακολουθεί από πολύ κοντά την δράση και τις ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ και άλλων και απαντά σε κάθε πρόκληση.

Τελευταία σκληρή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας η παρακάτω :

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας και οι πρωτοβάθμιοι Σύνδεσμοι Γουνοποιών με την επιστολή τους αυτή εκφράζουν την ανάγκη να θίξουν τις ανακριβείς αναφορές που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη Γουνοποιία στο δημόσιο διάλογο για τις Εθνικές Εκλογές. Η Ελληνική Γουνοποιία αποτελεί σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και κεφάλαιο για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τη χώρα και την Ευρώπη.

Εκτός από τα συναλλαγματικά οφέλη που προσφέρει ο κλάδος έχει και… στρατηγική σημασία για την χωρά μας καθότι οι Ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις επεξεργάζονται το 20% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων για ίδιο λογαριασμό και παράγουν το 30% των προϊόντων γούνας παγκοσμίως διεκδικώντας μάλιστα τα πρωτεία στην τεχνική κατεργασία.

Η τεχνογνωσία, η ποιότητα, το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό είναι στοιχεία κου έχουν καταστήσει την Δυτική Μακεδονία μοναδική εξαγωγική περιοχή γουνοποιητικών ειδών προς τον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και ανταγωνιστή ενός κολοσσού όπως η Κίνα.
Η Ελληνική Γουνοποιία αντί να τύχει αναγνώρισης και στήριξης, με αφορμή τη διοργάνωση των Διεθνών Εκθέσεων Γούνας Αθήνας και Καστοριάς, υπήρξε αντικείμενο δυσφημιστικών επιθέσεων που έτυχαν της αποδοχής και στήριξης Πολιτικών Κόμματων.
Πιο συγκεκριμένα οι Οικολόγοι-Πράσινοι και η Δημοκρατική Αριστερά καταφέρθηκαν εναντίον της Ελληνικής Γουνοποιίας, παροτρύνοντας τους 15.000 και πλέον εργαζόμενους στον κλάδο να εγκαταλείπουν, το εμπόριο φρίκης, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν και να ασχοληθούν με τη Γεωργία και τον Εναλλακτικό Τουρισμό. Με φυλλάδια που κυκλοφόρησαν υιοθέτησαν απόψεις και θέσεις παντελώς ανυπόστατες και συκοφαντικές (ότι απαιτούνται 20-30 κατοικίδιες γάτες για την παραγωγή γούνας και 15-20 σκυλιά, κλπ).

Η παραπληροφόρηση αυτή συνεχίστηκε και κατά την συζήτηση στην Βουλή, για την εκτροφή γουνοφόρων ζώων, με τις δηλώσεις της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κας Διώτη, χαρακτηρίζοντας την εκτροφή γουνοφόρων ζώων ως δραστηριότητα η οποία παραβιάζει τα δικαιώματα των ζώων, για το λόγο αυτό και αρνήθηκαν την κατάταξη της εκτροφής γουνοφόρων ζώων ως κτηνοτροφικής δραστηριότητας. Οι θέσεις αυτές διατυπώθηκαν χωρίς ποτέ να μας ζητηθεί να καταθέσουμε τις απόψεις μας και οι θέσεις μας, ενώ εξακολουθούν να αποτελούν μέρος του προγραμματικού λόγου κάποιων εκ των προαναφερομένων κομμάτων.

Η Ελληνική Γουνοποιία και οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας δεν αξίζουν τέτοια αντιμετώπιση, η οποία προσβάλλει και υποτιμά την προσπάθεια τους για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τι επόμενες γενιές.