Η  Σάντος κατέκτησε για τρίτη φορά στην ιστορία της το Κόπα Λιμπερταδόρες, (το αντίστοιχο CH.LEAGUE) καθώς στο δεύτερο τελικό, που διεξήχθη στο Σάο Πάουλο, επικράτησε 2-1 της Πεναριόλ και πήρε το τρόπαιο, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία. Ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ για τους Βραζιλιάνους στο 47ο λεπτό και ο Ντανίλο στο 69′ έδωσε ασφαλές προβάδισμα στην Σάντος, ενώ για τους Ουρουγουανούς «σκόραρε» με αυτογκόλ ο Ντουρβάλ στο 80′.

Οι οπαδοί της Σάντος ξενύχτησαν πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού στην αμερικάνικη ήπειρο μετά από 39 ολόκληρα χρόνια, μετά το 1962 και το 1963 όταν ακόμη είχε στην ενδεκάδα της τον θρυλικό Πελέ. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνας ήταν ο Νεϊμάρ, τον οποίο οι οπαδοί της Σάντος θεωρούν διάδοχο του μεγάλου Πελέ. Ο 19χρονος φορ, ο οποίος δεν αποκλείεται να περάσει τον Ατλαντικό για να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν καταπληκτικός και γνώρισε την αποθέωση από τους χιλιάδες φιλάθλους που είχαν κατακλύσει το στάδιο Πακαέμπου.

Το αυτογκόλ του Ντουρβάλ στο 80ο λεπτό «πάγωσε» τις κερκίδες στα τελευταία λεπτά, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση και στον έκτο τους τίτλο στη διοργάνωση και πρώτο μετά από 24 χρόνια. Να σημειώσουμε ότι από τους καλύτερους της Σάντος ήταν και ο Εντού Ντρασένα, ο οποίος την αγωνιστική περίοδο 2002/03 είχε φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ για την Πενιαρόλ αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά, ως αλλαγή, και ο Φαμπιάν Εστογιανόφ, ο οποίος παίζει στην πρωταθλήτρια Ουρουγουάης δανεικός από τον Πανιώνιο.

Οι συνθέσεις:

ΣΑΝΤΟΣ: Ράφαελ, Ντανίλο, Ντρασένα, Ντουρβάλ, Λέο (67′ Άλεξ Σάντρο), Αντριάνο, Αρούκα, Ελάνο, Γκάνσο (86′ Παρά), Νεϊμάρ, Ζε Εντουάρντο.

ΠΕΝΙΑΡΟΛ: Σόσα, Αλεχάντρο Γκονζάλες (37′ Αλμπίν, 78′ Εστογιανόφ), Βαλντές, Γκιγέρμο Ροντρίγκες, Νταρίο Ροντρίγκες, Κορούχο, Αγκουιάρ, Φρέιτας, Μίερ (63′ Τζόναθαν), Μαρτινούτσιο, Ολιβέρα.