00:41 – Τέταρτος δήμος. Μήπως θέλετε να καταγγείλετε τον Ραγκούση;

Ενήμερος για όλες τις αλλαγές ο Γιώργος Παπανδρέου –

Πετσάλνικος απέναντι στον Ραγκούση –

Τις τελευταίες ώρες μεγάλη κινητοποίηση προσπαθεί να προκαλέσει ο πρώην δήμαρχος του Δ. Μακεδνών και αδελφός του Φίλιππα, Κώστας Πετσάλνικος μετά την απρόσμενη απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον δήμο Μακεδνών και να τον συνενώσει με τον δ. Καστοριάς.

Η αντίδραση για την απόφαση Ραγκούση είναι δεδομένη και από τον Φ. Πετσάλνικο, διότι και ο ίδιος υπολόγιζε πως η άποψη του για τέταρτο δήμο, αφού πέρασε στο αρχικό σχέδιο, πέρασε και από το υπουργικό συμβούλιο θα ήταν δεδομένη και έτσι πριν λίγες μέρες για πρώτη φορά μίλησε και δημόσια για την επιθυμία του να υπάρξει ο τέταρτος δήμος με την ονομασία Δήμος Μακεδνών. Φανερά εκνευρισμένος εμφανίσθηκε χθες σε κομματική σύσκεψη του τοπικού ΠΑΣΟΚ, μιλώντας τουλάχιστον για 20′ για τον Καλλικράτη και το χωροταξικό, αφού πρώτα ζήτησε βέβαια να αποχωρήσουν κάμερες και δημοσιογράφοι.

Από την μεριά του ο αδελφός του Κώστας που έχει δηλώσει πως τον ενδιαφέρει ο δήμος για την υποψηφιότητα του, ετοίμασε μια επιστολή συγκεντρώνοντας υπογραφές από κατοίκους του Μαυροχωρίου και της Κορησού, με στόχο να στείλουν την Δευτέρα στον υπουργό την αντίθεση τους με την δημιουργία μόνο τριών δήμων.

Για την συγκέντρωση υπογραφών οι πληροφορίες μας λένε πως επιστρατεύτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ από Μακεδνών & Α. Αναργύρους, ο Αποστόλης Κιοσσές, ο Χ. Νάτος.

Ακούγονται διάφορα σχόλια ότι γίνονται για Ραγκούση και όχι μόνο, φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν σήμερα με όλα αυτά κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ο π. Δήμαρχος Μακεδνών κινείται σαν δήμαρχος Μακεδνών, ενώ ο σημερινός δήμαρχος Μακεδνών Κωνσταντίνος Διαμαντής φαίνεται εκνευρισμένος με όλες αυτές τις βεβιασμένες, μυστικές, κινήσεις, και συζητήσεις των τελευταίων ημερών.