Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο «Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών» (Σ.Ε.Γ.) με τη συνεργασία του Δημοπρατηρίου Γούνας της NAFA, προκηρύσσει τον «Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών» με στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο του σχεδιασμού προϊόντων γούνας στην Ελλάδα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι νέοι φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια και σχολές σχεδίου, πατρόν, μόδας.

Τα προτεινόμενα σχέδια, τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν σαν βασικό τους υλικό τη γούνα, φέτος, θα αντλούν έμπνευση από Έλληνες καλλιτέχνες του 20ου αιώνα, σύμφωνα με τις οδηγίες του συνεργάτη του ΣΕΓ, καθηγητή του Royal College of Art – London και Δημιουργικού Διευθυντή του STUDIO NAFA κ. Καρδάση Βασίλη.

Ο διαγωνισμός Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας «FUR EXCELLENCE IN ATHENS» με την υποστήριξη του δημοπρατηρίου της NAFA, το οποίο αποτελεί τον μέγα χορηγό της έκθεσης και η διαδικασία τελικής βράβευσης των 3 πρώτων νικητών θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια υλοποίησης της, από τις 31 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2016.

Το έπαθλο, για τους τρεις πρώτους νικητές, είναι ένα σεμινάριο – workshop μιας εβδομάδας στο Τορόντο του Καναδά, στο Studio Design του δημοπρατηρίου της NAFA (North American Fur Auction) (http://www.nafa.ca/).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τα προτεινόμενα σχέδια – δημιουργίες τους μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου 2015 στο «Σύνδεσμο Ελλήνων Γουνοποιών», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών (τηλέφωνο 24670-83380, email: helasfur@otenet.gr, www.furexcellence.com και www.furfairofathens.com).

Για Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γενικός Γραμματέας

Κουτσουλιώτας Μηνάς                     Χατζησυμεωνίδης Γεώργιος