΄Αρθρο του Βασίλη Κωνσταντίνου για το alphafm.gr –
«Ήταν στραβό το κλίμα τόφαγε και ο γάιδαρος».Εκεί που όλοι προσπαθούσαμε να ξεμπλέξουμε με τον Καλλικράτη, να τον καταλάβουμε ,να μάθουμε πόσους σταυρούς βάζουμε, που  να προτοδώσουμε τον τέταρτο σταυρό «εκτός δήμου μας»,πόσους και  σε πόσα συμβούλια  ψηφίζουμε ,πώς να ικανοποιήσουμε το  κ όμμα μας αλλά και τον  ξάδελφο  μας , πώς να ψηφίσουμε τον υποψήφιο δήμαρχο της αρεσκείας μας χωρίς να στεναχωρηθεί ο συμπέθερός μας, ο συμμαθητής μας που είναι σ άλλο ψηφοδέλτιο από τον   φίλος μας που στον στρατό φάγαμε ψωμί και αλάτι μαζί, αφού  στεκόταν πάντα στο πλευρό μας ( και οι φυλακές που μας έριχνε  ο διοικητής κατά κάποιο περίεργο τρόπο εξαφανιζόταν), πώς να ικανοποιηθεί ο εργοδότης ,αλλά πάνω από όλα και ο εαυτός μας , η συνείδησή μας, για να είμαστε περήφανοι και να κοιμόμαστε ήσυχοι το βράδυ  , γι΄ αυτήν ή αυτόν που ψηφίζουμε και υποστηρίζουμε ,«ήλθε κι έδεσε»  το δίλλημα  περί εθνικών εκλογών. Λίγο πολύ μας είπαν ότι αν δεν πάει καλά το κυβερνών κόμμα πάμε σ εκλογές! Και το πάει καλά δεν συγκεκριμενοποιήθηκε. Να πουν  τουλάχιστον κάποιο νούμερο. Αυτό είναι  το χειρότερο ερώτημα που μπερδεύει και αναστατώνει τον κόσμο, γιατί δεν συνηθίζεται οι τοπικές εκλογές δεν ανατρέπουν κυβερνήσεις!

Αναρωτιέμαι γιατί  στα τόσα οικονομικά προβλήματα του κόσμου ,στην αβεβαιότητα και την αγωνία του αύριο δεν προσφέρεται κάποια λύση, ένα σβήσιμο  ενός προβλήματος αλλά επιβαρύνεται συνεχώς με νέα. Μήπως  είμαστε μαζοχιστές , αυτοκαταστροφικοί ,εγωπαθείς, φυγόπονοι; Κάτι φταίει. Κάτι φταίει .Μία λανθασμένη πορεία έχει πάντα ένα δυσάρεστο τέλος. Πέφτεις στα βράχια!

Δυστυχώς νομίζω ότι  η λύση όλων των παραπάνω παραπέμπει στην γνωστή  προσπάθεια  επίλυσης  του προβλήματος του τετραγωνισμού του  κύκλου. Που ως γνωστό παραμένει και θα παραμείνει  άλυτο, Αν και κάποιος πρόγονός μας ,ο Μέγας Αλέξανδρος έλυσε ένα παρόμοιο πρόβλημα με φαντασία και αποφασιστικότητα. Ο γόρδιος δεσμός λύθηκε βίαια μεν, αλλά λύθηκε.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου είναι Γυμνασιάρχης στην Κορησό και Γραμματέας του Ιδρύμαυος Ηρακλής Καλλισθένης

basloukon@yahoo.gr