17:24 – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αυτό είναι, ένα από τα περιβόητα κείμενα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες τρεις μέρες στους δήμους Μακεδνών, Α. Αναργύρων, Κλεισούρας, Βιτσίου ζητώντας από κάποιους πολίτες να υπογράψουν εκφράζοντας έτσι την αντίδραση τους στην απόφαση Ραγκούση και Παπανδρέου.

Εντύπωση προκαλούν οι πληροφορίες ότι το κείμενο, είδε, ίσως υπέγραψε και ο Κ. Πετσάλνικος ο οποίος πρωταγωνιστεί στην συγκέντρωση αυτών των υπογραφών μια και είναι ένθερμος υποστηρικτής του 4ου δήμου ( με το όνομα Μακεδνών, και την έδρα στο Μαυροχώρι φυσικά).

Δείτε το περίφημο κείμενο:

Εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης στο νομό Καστοριάς

Εμείς οι δημότες των δήμων Αγίων Αναργύρων, Βιτσίου,Κλεισούρας, Μακεδνών εκφράζουμε την πικρία μας και την έντονη αγανάκτηση μας γιατί παρόλο που είχε εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο και είχε δοθεί στη δημοσιότητα στα πλαίσια του νόμου υπό τον γενικό τίτλο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ η ίδρυση διευρυμένου δήμου που θα προερχόταν από την συνένωση των παραπάνω δήμων ξαφνικά αδικαιολόγητα και χωρίς καμία αιτιολογία η δέσμευση αυτή αναιρέθηκε και ο δήμος καταργήθηκε .

Η ανακοίνωση της δημιουργίας διευρυμένου δήμου είχε ικανοποιήσει τις προσδοκίες της πλειοψηφίας των κατοίκων της περιοχής και είχε έρθει με αρμονία σε ένα κοινό αίσθημα γιατί διασφάλιζε την προοπτική την κοινωνική την πολιτιστική την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Αντί του δήμου αυτού η λειτουργία του οποίου διασφάλιζε την ανάπτυξη του ανατολικού τμήματος του νομού προτάθηκε η δημιουργία ενός δήμου μη λειτουργικού για εμάς ο οποίος ξεκινά από την μια άκρη του νομού και φτάνει ως την άλλη. Η ανατροπή του σχεδίου Καλλικράτης στον νομό μας βάζει κάποια ερωτήματα ποιος αποφάσισε αυτή την αλλαγή, τι σκοπιμότητες υπάρχουν και ήρθε να ανατρέψει το γεγονός αυτό , ποιος στέρησε και αποδυνάμωσε την προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή χωρίς διάλογο με μας. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίζει αυθαίρετα για μας χωρίς εμάς. Για όλα αυτά εκφράζουμε την αγανάκτηση μας σαν πολίτες της περιοχής και ζητάμε την εφαρμογή του Καλλικράτη στον νομό Καστοριάς όπως είχε εγκριθεί από το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και είχε δοθεί στη δημοσιότητα.

Πολλοί πάντως που έχουν υπογράψει δεν έχουν διαβάσει κανένα κείμενο……..