ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ με επικεφαλής τον βουλευτή Ευάγγελο Διαμαντόπουλο επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς και είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία ιατρών και εργαζομένων.

Ενημερώθηκε για τα προβλήματα του Νοσοκομείου όπως οι τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές.

Οι ελλείψεις αυτές απαξιώνουν το Νοσοκομείο ως φορέα παροχής του δημόσιου αγαθού της υγείας.

Δεν υπάρχουν ειδικότητες οφθαλμιάτρου οδοντιάτρου νευρολόγου και ψυχιάτρου. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων είναι μόνο δυο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη διακομιδή ασθενών.

Οι τραγικές συνθήκες οδηγούν ιατρούς είτε σε πρόωρη συνταξιοδότηση είτε σε παραίτηση, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διακοπή των εφημεριών του χειρουργείου και τα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται σε ένα κεντρικό Νοσοκομείο της Περιφέρειας κάτι που πέρα από την υγεία θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο και οικονομικά τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή και στο αρμόδιο Υπουργείο με ερώτηση και επερώτηση και περαιτέρω θα συνδράμει και θα στηρίξει τις κινητοποιήσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, αλληλέγγυος στον αγώνα κατά της υποβάθμισης του Γεν. Νοσοκομείου Καστοριάς.

Όλοι παλεύουμε ενάντια στις πολιτικές της Τροϊκανής Κυβέρνησης που οδηγούν στην απαξίωση του συνταγματικού δικαιώματος της δημόσιας και δωρεάν υγείας και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της