Ιεροπηγή –

΄΄θέλουμε να αλλάξουμε τα πλακάκια, βρήκαμε έναν δικό μας, θα τα κάνει σε καλή τιμή ”

Αυτές είναι διαδικασίες που θα έπρεπε ο πάτερ η Μητρόπολη και κάθε εμπλεκόμενος να τις κάνει για το σπίτι του.

Η Μητρόπολη να δει το όλο θέμα να ελέγξει την κατάσταση γιατί κανείς δεν μπορεί να αλλάζει σε ναούς ότι θέλει και με όποιον τρόπο θέλει.

Δείτε μερικά από τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας.

“Υπάρχουν σκορπιοί και φίδια στο δάπεδο του Ναού”, “τα πλακάκια κάτω από τα στασίδια δεν είναι ίδια με του υπόλοιπου Ναού” είναι οι απαντήσεις που λάβαμε από τον Παπά της ενορίας και τον εκπρόσωπο της  Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, στην ερώτηση – καταγγελία κατοίκων τις Ιεροπηγής για τον λόγο που η Ερανική επιτροπή και ο Παπάς, αιτήθηκαν ολοκληρωτική αλλαγή πλακιδίων δαπέδου στον υπεραιωνόβιο Ναό της Αγίας Παρασκευής Ιεροπηγής. (από το 1867).

Μερίδα κατοίκων του ακριτικού χωριού δυσφορούν με αυτή την απόφαση , θεωρώντας προσβλητική κίνηση για την ιστορία του Ναού να αντικατασταθούν πλακάκια  πού με τέχνη και πολλή δυσκολία, στην αρχή του 19 αιώνα, αρμολογήθηκαν από τεχνίτες τις περιοχής, καθώς και ότι είναι ένα περιττό έξοδο το ποσό των 4.000€ για αντικατάσταση ΑΦΘΑΡΤΩΝ πλακιδίων δαπέδου.

Η Αρχαιολόγος κ. Σαρηγιαννίδη της 16ης Ε.Β.Α μας δήλωσε πωςσε αυτό τον Ναό δεν μπορεί να γίνει κανένα έργο χωρίς την έγκριση και την σύμφωνη γνώμη της Αρχαιολογικής υπηρεσίας”, γεγονός που είναι σε γνώση της Ιεράς  Μητρόπολης Καστοριάς , η οποία και δεν έχει αποφανθεί ακόμα επίσημα για την έναρξη του έργου.

Εμείς περιμένουμε την απόφαση.