Ο Δήμος Καστοριάς παρακολουθεί με αυξανόμενη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένες πολιτικές εκφράσεις, ο κλάδος της Γούνας, με ανυπόστατα και προκλητικά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης, αποτελεί πρόσφατο δημοσίευμα, με το οποίο προτείνεται η αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα της Καστοριάς, και πιο συγκεκριμένα η «απεξάρτηση» της από την παραγωγή και το εμπόριο της Γούνας!

Ασφαλώς και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του επί παντός του επιστητού. Όπως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της τοπικής κοινωνίας να επιλέγει το δικό της μοντέλο ανάπτυξης, μέσα από τις ατομικές και συλλογικές αποφάσεις της.

Για όσους το αγνοούν, η Καστοριά και η Γούνα είναι δύο έννοιες ταυτόσημες, με ισχυρούς δεσμούς, που έχουν σφυρηλατηθεί στο πέρασμα των αιώνων και έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική και εθνική οικονομία. Να σημειωθεί ότι στην κρίσιμη περίοδο της συγκρότησης της χώρας και στα δύσκολα μεταναστευτικά χρόνια, όταν άλλες περιοχές ερήμωναν από ανεργία, η Καστοριά συγκρατούσε ένα εργατικό δυναμικό που ξεπερνούσε τις 15.000 ανθρώπων μέσω του κλάδου της γούνας.

Ακόμα και στη σημερινή περίοδο της έντονης οικονομικής δυσπραγίας, τόσο σε εθνικό όσο και τοπικό επίπεδο, ο κλάδος της γουνοποιίας αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας. Ως εκ τούτου, είμαστε αρωγοί και στηρίζουμε με οποιονδήποτε τρόπο τις προσπάθειες για την τόνωση και ανάπτυξη του κλάδου.