Κι όμως υπάρχει τρόπος και μάλιστα με κρατικό χρήμα αφού υπάρχει επιδότηση που μπορεί να μειώσει το κόστος της αλλαγής καυστήρα από πετρελαίου σε φυσικού αερίου ακόμη και κατά 60%.

Για παράδειγμα για μία μονοκατοικία που το κόστος αλλαγής του καυστήρα είναι περίπου 1.800 ευρώ η επιδότηση φτάνει τα 1.080 ευρώ, δηλαδή η επιβάρυνση για τον ιδιοκτήτη πέφτει κάτω από από το μισό.

Αντίστοιχα για μια πολυκατοικία όπου η αλλαγή λέβητα κοστίζει περίπου 6.500 ευρώ η επιδότηση μπορεί να φτάσει τα 3.900 ευρώ, δηλαδή οι ένοικοι να μοιραστούν ένα κόστος 2.600 ευρώ, πολύ κάτω από τα μισά χρήματα δηλαδή.

Για να πάρουν την επιδότηση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει η κατοικία να βρίσκεται σε περιοχή με τιμή ζώνης ως 2.500 ευρώ, ενώ στις περιπτώσεις που μιλάμε για πολυκατοικίες πρέπει τουλάχιστον τα μισά διαμερίσματα να είναι κατοικίες.

Παράλληλα σε ότι αφορά σε μεμονωμένες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές εκείνες που αφορούν σε επαγγελματικό χώρο καθώς το πρόγραμμα αφορά σε κατοικίες.

Επίσης θα πρέπει να υπάρχει ήδη σε λειτουργία καυστήρας πετρελαίου, εάν δεν υπάρχει δεν δίδεται επιδότηση καθώς το πρόγραμμα αφορά σε αλλαγή.

Τέλος για να έχουν δικαίωμα επιδότησης οι ιδιοκτήτες που θέλουν να αλλάξουν τον καυστήρα θα πρέπει να έχουν κάνει σύμβαση αλλαγής από τις 25/09 και μετά.